16

Ågård Tekstilhåndværk

Så startede jeg Sparegrisen og åbnede op for frivillige deltagere, men selvfølgelig gad Oline ikke, for det ville kræve, at hun ifører sig andet end pyjamas og den slags udskejelser kunne jeg naturligvis godt glemme. “Jeg har sommerferie”, var svaret, da jeg spurgte hende…

Kenneth gad, så han fik passagersædet og en pind at bide i, inden vi lagde fra kaj. Vi ankom til Hurup i det mest forrygende uvejr. Tordenen bølgede frem og tilbage over vores hoveder og regnen stod ned i stænger, men den slags skulle dog ikke forhindre indkøb af spand til de sten, jeg nødvendigvis MÅ have med hjem engang.

Siden blev det opholdsvejr og fordi vi var i god tid, tog vi en tur ned ad gågaden. Det var hurtigt overstået, men vi havde heller ikke mere end et kvarter at give af.

Ågård Tekstilhåndværk lå kun et par kilometer udenfor bygrænsen, så det tog ingen tid, så var vi der og sikke et skønt sted…

De bor altså ikke grimt derude, er jeg nødt til at sige. Det er på landet og idyl er der sandelig nok af…

Modsat stuehuset ligger bygningerne, hvor alle de gode sager er gemt. Man bliver budt smukt velkommen allerede ude på gårdspladsen.

Indenfor var en sand rigdom af tekstiler, strik og andet godt… og jeg brugte lang tid på at føle mig frem. Jeg overvældes altid af garn i de mængder og det bliver frygteligt vanskeligt for mig at vælge, men der var ingen tvivl om, at jeg måtte have garn med hjem. Det er de rene foræringspriser de holder sig derude.

Der var de lækreste uldgarner. Hundrede gram kostede den rørende sum af 50 kroner. Så kan man ikke komme ud igen uden lidt indkøb, men jeg var ikke den værste…

Kenneth købte garn til to sweatre. Utroligt smukke garner. Den ene er en stålblå, hjemmefarvet uld. Den anden en smuk uldgarn i sort, men med antracitgrå nister. Jeg tror, at han regner med, at jeg gider strikke, for jeg har aldrig set ham gøre det ;-)

Jeg selv købte en meget smuk tweed-uld i en fantastisk, lys grøn nuance. Der er nok garn til en smuk trøje. Jeg fandt smukke, håndlavede keramikknapper, som vil passe akkurat til garnet.

Jeg sneg også lige et par ekstra nøgler eller fire ned i posen. De er i forskellige nuancer i blå og grøn. Det var helt umuligt at vælge og til de priser, var det okay at være en smule ekstravagant.

Da vi trådte udenfor igen, var der heftigt regnvejr endnu en gang, så vi stod den værste byge igennem under halvtag, inden vi rendte ud i bilen og returnerede til Vorupør.

Tænk engang at der ligger sådan en guldgrube lige udenfor Hurup. Det er ikke sidste gang jeg har været der. Jeg kommer jo til byen med jævne mellemrum. Foreløbig er der vist garn til at holde mig beskæftiget et stykke tid endnu, men så vender jeg med sikkerhed tilbage.

Du vil sikkert også kunne lide