29

Rabarbersokkerne

Rabarbersokkerne er færdige og det er ligesom at have stjålet børns slik og have taget det om fødderne, når jeg kigger ned og får øje på de farverige strømper, for der er knald på farverne!

Garnet er utrolig lækkert. Det er en fin blanding af uld, alpaca og en smule kunsttråd, så de kan holde mere end én weekend. Farverne er sjove og det eneste sted jeg rigtigt tosser, er på fødderne, så de her er absolut kandidater.

Opskriften på Embossed Leaves Socks er så gennemarbejdet, at intet er overladt til tilfældighederne. Enhver maske er vendt, så den indgår smukt i helheden. Det er derfor jeg elsker at strikke strømpen. Den ender smukt og så gør det ingenting, at det tager to dage at strikke et par.

Denne gang er strømperne strikket på pinde 2½ og det hjælper en smule på størrelsen, men de er stadig lige i det største, så næste par skal strikkes på pinde 2.

Jeg har taget hul på min nye samling af strømpepinde og det er sjovt, som de tager mig direkte tilbage til min barndom, hvor jeg sad i farmors køkken og strikkede sokker med hendes gamle, skæve metalpinde.

Jeg har investeret i et sæt af KnitPicks strømpepinde og jeg elsker at strikke med metalpindene. Nogle hader dem, men de giver mig fart og det elsker jeg. Desuden elsker jeg, at det er en samling med skæve numre. Der er seks sæt strømpepinde fordelt på 2 – 3 mm. Der er altså kvarte numre. Enhver strikkefasthed kan rammes med sådan en samling og jeg nyder, at jeg endelig har fundet korte pinde. Disse er på 15 centimeter. Det giver yderligere fart.

Strømperne skal nok blive brugt. De varmer i samme sekund, de får kontakt med kroppen. De sidder desuden godt på foden og så kan jeg lide den tålukning, som er anvendt. Den er lidt anderledes end de traditionelle og sidder godt på mine tæer.

Opskriften er som sagt Embossed Leaves Socks fra bogen Favorite Socks og bladene løber også smukt ned ad foden. Mønstret kommer smukkest til sin ret med en ensfarvet garn, men denne gang skulle der altså gang i det rabarberfarvede, så sådan blev det. Jeg skal nok få dem slidt op.

Du vil sikkert også kunne lide