13

Japanske muslinger

For tid tilbage gik jeg i gang med at hækle det fineste muslingemønster i morbærsilke. Det så rigtigt lovende ud og jeg nåede også temmelig langt og silke er lækkert. Til gengæld er det usamarbejdsvilligt, så der gik ikke lang tid, før jeg måtte opgive projektet, fordi armene også skal skaffe brød på mit spisebord.

Mønstret havde jeg ikke glemt, og lysten til at forsøge var intakt, så i weekenden fandt jeg bogen frem og kastede mig over diagrammerne igen. Det resulterede i en ulden top/vest, som nok skal gøre efteråret og vinteren mindre kold.

I stedet for at forfine, gjorde jeg det modsatte og valgte en grov uld, som spiller sjovt sammen med de sarte muslinger. Vesten tog ingen tid at lave, for det foregik på hæklenål nummer 5, så der var ryk i hver eneste rapport.

Den er meget fin over en sort t-shirt og jeg er helt sikker på, at den bliver brugt flittigt i løbet af de næste måneder.

Fakta er, at der er brugt en rest grov uld, som vel beløber sig til en 10’er, nogle sjove timer i hyggehjørnet og så en opskrift fra en japansk bog, som ikke har en titel jeg kan læse. Til gengæld kan du få nummeret her; ISBN 978-4-529-04523-0.

Den bog er skøn og der er ikke én eneste ting i den, som jeg ikke har lyst til at prøve kræfter med, men det kræver enten japansk som andetsprog eller lyst til bare at kaste dig ud i det. Jeg har masser af det sidste – og specielt når resultatet bliver sådan her :-)

Du vil sikkert også kunne lide