17

Morgenstille

Nogle morgener kan man blive svært glad for at opdage, at huset er hult og varmt. Denne morgen er sådan en. Det blæser frygteligt udenfor og vinden er kold.

Indenfor er der til gengæld varm kaffe og en frygteligt talende Oline, som sidder her ved siden af og lader munden løbe. Hun er ualmindelig frisk og ordrig om morgenen. Det er jeg ikke. Jeg foreslår forgæves, at hun skal sørge for at få tøj på i en fart. Jeg prøver at lokke hende tilbage i hendes hule med alskens forslag, men hun bider ikke på. Hun taler…

Endelig går hun. Kun for lige at vende tilbage. Der er altid noget at tilføje…

Jeg kan huske mig selv om morgenen i den alder. Sikke mange ord. Min mor rev næsten håret af sig selv, når jeg først fik startet. Hun prøvede forgæves at fortælle mig, at jeg ville komme for sent. Hun forsøgte med alle mulige udflugter, men jeg bed ikke på. Jeg gik, kun for at vende tilbage. Der var altid noget at tilføje.

Gad vide om man bliver mere morgenstille med alderen?

Du vil sikkert også kunne lide