8

Storartet eftermiddag

Der hygges igennem oppe i sofaen. Oline er genopstået og har besluttet sig for, at hun gider lave matematik. Jamen, så er jeg frisk! Det går strygende og ind imellem er der tid til at kæle og klappe, se lidt naturfilm og snakke om den barske verden, der hersker derude, hvor menneskets sociale spilleregler ikke eksisterer.

Oline kæmper videre med ligningerne. Hun knækkede koden for et kvarter siden. Jeg har ikke hørt én eneste lyd fra hende siden. Jeg sidder bare stille i min ende af sofaen og jubler. Uden en lyd, for man skulle jo nødig forstyrre.

Oskar er mester i at klemme sig ind, hvor vi er. Det er sådan set i orden, men om jeg fatter, at han gider ligge med kinden klemt i uklædelige folder kun for at kunne ligge i ske med min uldsok…

Vi sørger for at hygge os. Den slags er vigtigt på en mørk novemberlørdag. Imens Oline er flittig med lektierne, fifler jeg med en julegave eller to. Det er den tid nu. Akkeja.

Du vil sikkert også kunne lide