29

Hun er det bedste, jeg ved

Jeg behøver sådan set ikke at mindes om det, men på vej op til Alexander, lige der på stien, husker jeg pludselig, at der er så uendelig meget at være taknemmelig for.

Tag bare den store pige, som går der under paraplyen, lige foran mig.

Pigen som også har været gennem så frygteligt meget og alligevel er endt, som et helt og godt menneske. Pigen, jeg også er mor til. Pigen, som husker. Pigen, som kan fortælle så mange gode historier, huske så meget, jeg har glemt og aldrig nogensinde har beklaget, at hun blev lillesøster til en bror, som hele tiden krævede opmærksomhed i en grad som gjorde, at vi ind imellem måtte tilsidesætte hendes behov.

Mens jeg går der bag hende, bliver jeg så utrolig glad for, at hun er min. Jeg bliver uendelig stolt over at være mor til et menneske, som aldrig er selvisk, altid er rummelig og har en enestående omsorg og opmærksomhed rettet mod de mennesker, hun elsker. En pige, som er et smukt menneske, alle holder af.

Hun er også min. Vi skal huske de døde. Vi kan slet ikke lade være, men vi skal også huske de levende. Jeg tror på, at vi er gode til netop det, men hun får nu alligevel et ekstra “jeg elsker dig og er stolt af at være din mor”, da vi har tændt lys oppe ved Alexander.

Bagefter går vi hjemad. Vi går langsomt gennem kirkegården, mens vi taler om, at vi snart skal op og pynte til jul hos hendes storebror. “Med de røde juleklokker han holdt så meget af”, siger hun. “Selvfølgelig”, siger jeg, mens jeg mærker en tåre trille ned ad kinden.

Der er så meget at være taknemmelig for. Hun er det bedste, jeg ved, hende Oline :-)

Du vil sikkert også kunne lide