10

Jul i slowmotion

Alting foregår i slowmotion lige nu. At få øjne må gerne tage tid, så det gør det. At komme ud af starthullerne bruger vi slet ikke. Det er ikke nødvendigt. Der mangler ganske få og praktiske indkøb, som ikke skal klares før i morgen, så vi er simpelthen juleklar og behøver ikke lavet noget som helst, som ikke er lystbetonet. Jeg elsker, at det er sådan.

Julen bliver ikke så omfangsrig, som den har været andre år, men den bliver drønhyggelig, kan jeg mærke. Vi holder, helt som vi plejer, julen hjemme. Vi elsker at være hjemme. Vores dør står åben juleaften, for dem vi kan lide og holder af. Sådan er det. Alle er velkomne og der er altid rigelig med mad, for Kenneth er kokken.

Nogle år er vi rigtigt mange om bordet, andre lidt færre. I år er vi kun fire. Mor kommer herned. Det bliver en stille juleaften, men det er lige akkurat, hvad jeg kan bruge. Ikke noget stress eller jag, alenetid, når jeg får brug for det og ellers ingen jagen efter noget som helst. Jeg glæder mig, mens jeg drikker en kop kaffe med kaneldrys. Det er jo december…

Jeg nyder, at der absolut ingenting er, som skal gøres. At jeg kan lave ingenting. At jeg kan sætte mig i mit hyggelige hjørne, med benene oppe og kaffen ved siden af. Jeg kan sidde der og lade mig underholde af det tv, som Kenneth har sørget for er til rådighed, når jeg trænger til filmhygge.

Jeg kan drikke lidt af den gode julelikør eller en god cognac og ønske glædelig jul, når Kenneths venner kommer forbi. Det snurrer lidt i tæerne, for jeg er ikke vant til procenter, men det er pokkers hyggeligt og jeg skal jo ingenting nå, så snurre må det godt. En lækkerlur er der jo ingen, som forbyder mig at snuppe, når trangen kommer over mig.

Jeg strikker lidt. Langsomt, men sikkert vokser vesten. Jeg har testet. Den passer perfekt. Den kunne ende som en rigtig dejlig sjælevarmer og i december skal sjælen være varm, ligesom den skal resten af året.

I vaskemaskinen snurrer det sidste vasketøj. Gæsteværelset er gjort klar. Første juledag kommer Annemette og Heidi. Vi glæder os frygteligt til at se dem. Der er lagt op til lange dage med pyjamas, glögg og lige det, som falder den enkelte ind. Der skal hygges igennem og jeg er allerede tyvstartet. Jeg nyder, at jeg kan.

Du vil sikkert også kunne lide