12

Plydringstogtet er udsat et øjeblik

Juletræet skal plyndres i dag. Nu går den ikke længere, selvom Oline forsøger sig. Hun nægter at stå op til op- og afrydning af de sidste rester af julen, så jeg truer og lige lidt hjælper det. Hun ligger og gemmer sig bag Oskar, som også synes, at hendes dyne er det bedste sted i verden.

Jeg har besluttet, at hun skal deltage, men som tiden går, bliver den beslutning mere og mere flosset, for jeg trænger til at få smidt det træ ud. Jeg trænger til at starte på en frisk i stuen. Jeg er oppe i omdrejninger, så det er med at udnytte det, så længe det holder. Om lidt starter jeg. Om en times tid griner hun så af mig, for det lykkedes jo at slippe for det kedelige.

På spisebordet står andre rester fra julen. Om det er de sidste af den slags? Næ nej, skabet er stadig spækket med juleslik, for vi er rigtigt dårlige til at begrænse os. Nu lader jeg skålen stå en tid endnu og så ender noget af det i alternativt bagværk.

I køleskabet ligger bjerge af økologisk marcipan. I skabet er økologisk mel, lækker fuldfed chokolade og rester af tørrede frugter. Jeg er sikker på, at det kan forvandles til lækre horn og kringler, snegle og andet godt, som kan fryses og gøre en søndag eftermiddag ekstra lækker. Det er da et forsøg værd, men først juletræet…

Du vil sikkert også kunne lide