10

Frihed på fire hjul…

Januar er grå og en tirsdag i starten af måneden er ingen undtagelse, men det hjælper at sidde indenfor i varmen med stearinlys, kaffe og et hjørne, som er ryddeligt og giver klarsyn, så opgaverne flyder. Flyder er måske store ord, for det er forarbejdet, jeg har gang i. Indhentning af tilbud. Svar der svæver i vinden i stedet for at tilfalde mig i en fart, som passer til mit temperament. Jeg venter…

Mens jeg venter, kommer jeg i tanke om, at jeg har genvundet min frihed. Jeg har fire hjul og arme, som godt gider lidt hist og pist. Det betyder så utrolig meget for mig at have den frihed. Jeg elsker den og vil nødig undvære og i grunden er det pjat, for jeg har to ben og cykel, busser og tog indenfor rækkevidde. Det er bare ikke det samme. Det er godt at vide, at jeg kan sætte mig ud i bilen og smutte min vej, hvis jeg vil. Ikke at jeg vil, men jeg kan.

I går kørte jeg Kenneth til banegården. Han skulle til midtjylland. Han havde købt en bil. En sort Caravelle. Den er symbol på akkurat det samme. Frihed og muligheden for at smutte af sted ud i verden. Ingenting der forhindrer. Plads til det halve af verden omme bagi. Det måtte blive en Caravelle, for han har savnet Alexanders bus lige siden den måtte sælges. Han er lykkelig nu. Han elsker den bil.

Det er den rene luksus. Jeg ved det. Jeg påskønner det også. Jeg klapper bilen hver morgen og jeg husker at elske den hver eneste dag. Jeg elsker, at jeg har frihed på fire hjul…

Du vil sikkert også kunne lide