13

Det er det samme hver morgen…

Morgenen starter kaotisk. Oline kan ikke finde ud af noget som helst, faderen løber forvildet rundt om sig selv og jeg forsøger forgæves at skabe overblik for alle parter. Mens jeg løber rundt, kan jeg mærke, at jeg er taknemmelig for, at jeg først møder til middag i dag.

Til sidst lykkes det at få alting samlet, skabe overblik og sende Oline ud af døren med en følelse af, at der er styr på tingene. Jeg synes, at det er vigtigt og jeg prøver (forgæves) at lære hende, at den slags nemt kan etableres ved at være på forkant og forberede. Hun lærer det formentlig aldrig, for hun ligner sin far og de to er som skabt til “fra-hånden-til-munden” og kunne ikke drømme om at tænke mere end to minutter frem. I en tid gjorde jeg det for dem. Det gør jeg ikke længere. I stedet for bliver jeg forstyrret konstant.

Bagefter er der lidt let oprydning, en maskinfuld tøj, som kan sættes over, bestillinger af nogle hastetryk og så endelig en kop kaffe.

Jeg vil gerne stilhed og ro om morgenen. Jeg er simpelthen havnet i den helt forkerte familie, men jeg vil nu ikke bytte. Så hellere lade mig forstyrre, blive lidt stresset og falde ned igen til en kop kaffe og den ro, der følger efter, når de endelig sætter kursen ud af døren.

Når Kenneth vender hjem igen, er der stille, rent og ryddeligt. Det er ikke kun mig, som nyder det. Ah…

Du vil sikkert også kunne lide