25

Hverdagsbilleder

Jeg skulle være akkurat midt i centrum denne formiddag. At tage bilen med derind er håbløst, så jeg allierede mig med Kenneth, som godt gad bringe og hente. Sikke et held, for så slap jeg for sved på overlæben og irritation over al den tid, som spildes på at finde et sted til bilen.

Lige midt på Østerågade blev jeg sat af. Biler har ingen adgang, men Kenneth tolkede samtlige skilte sådan, at ærindekørsel var tilladt og det var en kørsel mig med tilsyneladende, så jeg blev smidt af lige foran den nye udsigt til Nørresundby. Nede for enden, ved havnen, lå engang en frygtelig grim bygning, som har rummet alt fra Fredensborg til bingohal. Nu er den væk og i stedet har vi udsigt til Solsiden, som de kalder den del af byen.

Det er dejligt med udsigten og pludselig er det ikke længere så svært at forestille sig, at Østerå engang løb hele vejen op gennem gaden her. Der er stadig enkelte af de gamle købmandsgårde tilbage. De handelsmænd, som byggede langs havneløbet gjorde det, så fragtskibene kunne læsse alle varerne af nemt og bekvemt, lige udenfor døren. Der findes masser af kobberstik og tegninger, som viser det energiske handelsliv, som engang udspillede sig her omkring åen.

Åen løb videre op gennem gaden og lidt længere henne til højre i billedet ligger Jens Bangs Stenhus, som er et af Danmarks bedst bevarede huse fra Renæssancen. I dag er der også et rigt handelsliv på Østerågade, men det inkluderer ikke længere skibsfart og eksotiske dufte, men bybusser og McDonalds lugt af friture, som ind imellem slipper ud af en åben dør.

Lige på den anden side af gaden ligger endnu et smukt hus. Det ligger egentlig på hjørnet af Nytorv og Lille Kongensgade. Deroppe på første sal slog jeg engang mine folder. Der lå Lokalaviserne og jeg sad hver eneste dag og layoutede annoncer på en lille, lavloftet tegnestue i rigtigt godt selskab. Det var tider…

Der er masser af smukke hjørner i Aalborg.

Faktisk holder jeg meget af byen. Jeg synes, at den er hyggelig og egen. En blandet landhandel.

Jeg synes, at der i centrum er masser af smukke steder med en helt egen stemning, fordi byen – trods alt nybyggeriet – har været god til at bevare mange af de gamle bygninger.

Efter at have overstået formiddagens pligter, begav jeg mig op af Østerågade. Oppe på Boulevarden ligger Design Værkstedet. Der er nok af fristelser i butikken, men i dag skulle jeg holde øje med min chauffør, som havde lovet at komme i en fart, så der var ingen svinkeærinder ud over dem, jeg kunne foretage med et øje på vejen.

Lige ved siden af Design Værkstedet ligger Boulevardens Lys, en lampeforretning, som har ligget der i nærmest hundrede år. De har nogle ret fede lamper, så jeg stoppede selvfølgelig ved vinduerne og hvad så jeg? Kenneths drømmelampe fra Hamborg…

Den var på udsalg. Den kostede den nette sum af 3800 kroner. Så kan jeg godt undvære sådan en sky af filtpaddehatte, men sådan er jeg også ind imellem helt ufattelig kedelig…

– og her er jeg så, som jeg ser ud på en grå og trist mandag i centrum af Aalborg. Nu er jeg hjemme igen for en kort bemærkning og en frokost og jeg kan betro dig, at det ikke er blevet bedre med mig endnu, men solen er lige begyndt at skinne og så går det nok endda.

Du vil sikkert også kunne lide