14

Fokus

Sådan et par teenagere skal holdes til ilden, tænker jeg, da jeg sætter kurs mod Olines værelse. Indenfor døren sidder en lak-cowboy i pyjamas og holder tilsyneladende siesta, hvis hun da ikke er død, for der er ikke en muskel, der rører sig…

Jeg sniger mig tættere på, bliver opdaget og opdager selv, at de rent faktisk er i fuld gang. Endnu en gang er de enedes om at skiftes til at skrive, mens de snakker om forurening, prøver at kredse sig ind på emnet, så det ikke ender for bredt og uoverskueligt. De samler information. De skriver, tænker og diskuterer.

Mig? Jeg er bare imponeret. De er utroligt disciplinerede. De holder fornuftige pauser, hvor de kaster sig over gensyn med barndommens tegnefilm, Guitar Hero og hvad der ellers lige kan lokke, men de vender hele tiden tilbage til projektet.

Lad os se, hvor længe det holder, men foreløbig ser de ud til at have en disciplin, der rækker langt ud over den, jeg var i besiddelse af i den alder. De holder fokus. Hmmm… hvad er der galt med ungdommen i dag?

Du vil sikkert også kunne lide