35

Tulipaner til en kriger

Lige da jeg var kommet ind af døren, bankede det. Det var et blomsterbud. Svigermor sendte den smukkeste buket tulipaner. Bare sådan, fordi det er Alexanders fødselsdag. Med Kærlig Hilsen Benthe, stod der på kortet. Det var en kærlig hilsen. Den gjorde os begge både rørte og glade.

Der var ikke lang betænkningstid. Et besøg på posthuset lå forude for Kenneth og jeg smuttede med i bilen, for vi ville ind forbi Alexander. Med mobilen i lommen, var jeg klar, hvis der kom opgaver, så det gik fint an at stikke af et øjeblik. Vi kendte én, som skulle have de smukke tulipaner. Det ville glæde svigermor.

Tågen ligger stadig tungt over Aalborg, så det Aalborgtårn, som plejer at agere bagtæppe på Alexanders sted, var ikke til at få øje på. Det gjorde nu ingenting, for der hersker en egen og særlig stemning i tåge og den passede godt til det, vi skulle.

Mor havde allerede været deroppe. Hun er tidligt på færde, så der stod allerede de yndigste, næsten røde blomster på graven. Alexander elskede rødt. Lyshuset var tændt og det var rart at vide, at der er andre end os forbi deroppe i dag.

Man kunne føle sig som verdens fattigste menneske, når man knæler ved sit barns grav. Det er sket for mig, når jeg ind imellem er rigtigt ked af det, men oftest sidder jeg lige her, ved siden af Alexander i græsset, og føler mig, som det modsatte. Verdens rigeste menneske.

Den unge mand har været en af de største gaver i mit liv. Han lærte mig så utrolig meget, gjorde mig til den, jeg er og han formede en familie, som er rummelig, overbærende og i stand til at se ud over egne behov. Han gjorde så meget godt, mens han var her og han havde en evne til at røre og påvirke mennesker i sin nærhed, som rakte langt ud over hans fysiske formåen. I dag ville han være fyldt nitten år. I går talte vi om, hvordan livet ville have set ud hvis nu…

Jeg savner ham fortsat hver eneste dag. Jeg savner hans smil, hans grin, hans lune og hans langmodighed. Hans aldrig svigtende appetit på livet.

Jeg savner ham at elske, men jeg fik næsten sytten år i hans fantastiske selskab og der er ting her i livet, som ikke står til at ændre. Ting man kan og skal lære at leve med. Det er det, jeg er i gang med og det går faktisk helt okay. Jeg fik jo en gave. Det husker jeg på hver eneste dag.

Du vil sikkert også kunne lide