8

Luksus

Jeg kan stadig huske den tid, hvor man skulle trække nummer for at komme til computeren herhjemme. Det var alt rigeligt med én computer, mente jeg, for så spildte vi da ikke en masse tid ved den.

Som med så mange andre ting, blev jeg klogere…

Mine unger var vilde med at lege ved computeren og selv Alexander, som ellers ikke havde den store mulighed for selvstændig leg, kunne være med, når han anvendte sine specialfremstillede kontakter.

Til sidst hjalp det ikke rigtigt at trække et nummer. Så fik vi endnu en computer. Og så endnu én. Og så skulle jeg have bærbar. Nå ja, så skulle resten af familien også og i dag er hele familien udstyret med bærbare, som slæbes gennem livet, som var de selve betingelsen for det.

Det kan der siges så meget om, men det vil jeg ikke.

Jeg vil i stedet sidde her og nyde, at Oline og jeg er hjemme nu, hos Kenneth, som også vælger at holde weekend. Jeg vil nyde, at jeg har godt selskab af dem begge. Vi sidder indenfor ganske få kvadratmeter og kan småsnakke og tie, som vi har lyst. Vi kan flytte os, når vi gider og indrette de huler, der er behov for på sådan en stille fredag.

Jo, hun sidder her igen. Lige ved højre flanke. I dag er hun stille. Hun læser. Hun har downloadet en bog og er godt i gang. Ind imellem chatter hun lidt med vennerne. Hun lytter til musik. Hun nyder at være hjemme og alligevel have kontakt til sin omverden.

Vi andre har det på samme måde. Vi nyder også, at vi ikke længere skal dele. Vi havde aldrig haft en chance.

Du vil sikkert også kunne lide