21

Kopidrømme

Da Oline og jeg var nået til dukkehusene og selv ville bygge, var min første indskydelse at købe et hus, som lignede alt andet end de viktorianske dukkehuse, som findes allevegne, men det var ikke nogen nem opgave at finde noget, som kunne opfylde vores ønsker.

Vi fandt et enkelt sted i USA, som byggede huse, som kunne bruges, men det ville koste så mange penge, at huset efterfølgende skulle stå bag lås og slå om natten og så er det ikke sjovt at have dukkehus. Så opgav vi og byggede i stedet for viktorianske dukkehuse med småmodifikationer, mens vi talte om, at vi selv skulle bygge på et senere tidspunkt.

Tiden gik og med den kom så en tid, som ikke var til dukkehuse. Drømmen blev opgivet og nok opgav vi vores drøm, men andre har først taget hul på deres. Minimii har taget kampen mod romantiske, gammeldags dukkehuse op og er gået i gang med den moderne version af den ældgamle leg. Moderne med modifikationer, for det er ikke nybyggeri, men noget andet, som er mindst lige så spændende…

Dukkehuset er en tro kopi af Arne Jacobsens eget hus på Gotfred Rodes Vej 2 i Charlottenlund. Det er da for sejt og jeg ville elske, at jeg skulle ud og købe dukkehus til Oline, for der ville ikke være nogen vaklen. Vi skulle have designerdukkehus med designerdukkehusmøbler. Bare fordi vi kunne…

Minimii stopper ikke ved huset, men har også fået fremstillet nogle af Arne Jacobsens mest berømte møbelklassikere som Ægget, Svanen og 7’eren. Måske jeg bliver nødt til at… bare fordi…

Du vil sikkert også kunne lide