10

En mavepuster

Vi drager til København på fredag. Hus- og hundesitteren er garanteret utålmodig, for hun elsker foråret og vores have, så med udsigten til en weekend, som næsten kan byde på solskin og forårstemperaturer, ved jeg godt, hvor vi kan finde hende og Oskar. På terrassen. Lige midt i en solstråle, godt pakket ind, men stornydende og sikkert med en hær af veninder til at underholde – jeg ser dem for mig og hun glæder sig, ved jeg.

Vi glæder os også. Gode venner har budt til konfirmation og det bliver med garanti en dejlig dag. Den værste tøjkrise er overstået og nu er Kenneth virkelig kommet på arbejde, for det er ikke længere kun mig, som kan fortvivle. Oline kan også, men vi har afbødet de værste scener. Der er bestilt nye klude og nu mangler vi kun, at de ankommer i tide. Ellers så…

Desværre bliver turen sådan én, som ikke levner plads til meget andet end en dejlig fest. Vi må i denne omgang undvære familiebesøg, vennevisitter og alt det andet, som ellers er det gode ved en visit på Sjælland. Vi gør det alt for sjældent. Intentionerne om at komme afsted lidt oftere er gjort til skamme. Vi er stadig tyndhudede og tryghedssøgende, så vi holder af weekenderne hjemme, hvor vi finder glæde i at være sammen. Bare os. En lille, skamskudt familie.

Denne eftermiddag skulle jeg hente noget på en hylde i spisekammeret. I blinde stak jeg hånden ind på hylden og ud trak jeg et gammelt kompres til Alexanders tryksår. Vi havde ellers tømt skabet for alle hans ting, men dette her må have gemt sig. Det udløste øjeblikkelig en strøm af tårer og ikke sådan en blid sommerregn. Det var nærmere en efterårsstorm med slagregn og det kom helt spontant og uden jeg kunne gøre spor for at dæmme op for det. Det overrumplede og overraskede mig, men det viser mig, at der stadig er hud, som er så tynd, at du kan slå hul med et stykke skumgummi.

Det får en ende. Jeg ved det. Vi tager én dag ad gangen. Vi er faktisk hamrende gode til at finde vej i det her nye og forandrede landskab, men ind imellem tager turen kortvarigt pusten fra os. Godt vi kan hente den igen.

Du vil sikkert også kunne lide