27

De sjove mænd

Jeg sidder på den kombinerede varme- og frokoststue en del af min dag. Sådan én, som mænd bestyrer. Der er hyggeligt, men jeg er heller ikke krævende, for lugter der bare lidt af værktøj og olie, er jeg tilpas.

En del af den ene væg er pyntet med de traditionelle pigekalenderblade. Alle favoritterne er gemt. Marts 2005, Juni 2007 o.s.v. Så hænger de der med deres perfekte kroppe, kigger indbydende ned over frokostbordet og gør vel livet lidt grønnere. Det tænker jeg i hvert fald, at de gør.

Helt naturligt deltog pigerne i frokosten i går. De er svære at undgå, for de hænger lige i øjenhøjde, så selvfølgelig var de med ved madpakkerne og da jeg opdagede, at man havde glemt at skifte kalenderblad på dette års kalender, syntes jeg lige, at jeg ville nævne det. Det kan nok være, at det satte gang i snakken omkring madpakkerne da…

Det er sjovt at iagttage mænd, som skal sætte ord på noget, de per refleks forventer vækker forargelse hos det modsatte køn. Der kom mange sjove bemærkninger, men allesammen var rettet mod mig og et forsøg på, at signalere til mig, at dette her bare var noget de gjorde, fordi der er tradition for det på et værksted. Okkedog, som der næsten ikke var én eneste, som nød at kigge på de letpåklædte piger. Allesammen mente de, at de piger bare hang der, fordi “det gør man jo”.

Jeg føler ikke snerten af forargelse. Jeg synes det er i orden, at de gerne vil have smukke piger at kigge på. Jeg føler mig ikke krænket eller på anden måde intimideret af smukke, halvnøgne piger på en væg, så jeg har ingen problemer med pigerne. Jeg kan også se, at de er smukke og de hænger på et sted, som er disse mænds revir. Jeg er kun på gæstevisit.

Da det gik op for dem, at jeg ikke var fordømmende, sur eller krænket, slappede de mere af og skiftede kalenderbladet, men da én af dem begyndte at kommentere Frøken Aprils atributter rømmede én sig højlydt, en anden sendte et blik der kunne dræbe mens resten omtrent holdt op med at trække vejret. Dét kan man åbenbart ikke, når der er en kvinde til stede…

Mænd er så sjove :-)

Du vil sikkert også kunne lide