7

Datura på vej

Heidis Datura

Heidi har lavet Datura eller Engletrompet eller Pigæble til mig. Kært barn har mange navne. Sådan er det med Datura, som belønner omsorg med kæmpestore, smukke blomster.

I min have er en hvid Datura – eller sådan svagt smørgul – med tendens til anarki, for den er aldrig plantet derude, men smider selv frø og kommer til syne i tilfældig orden, når den altså gider være med i havens plantebeholdning. Nu er der endnu én til samlingen. Denne skulle efter sigende være lyserød.

Planten står i køkkenets vindueskarm her i Valby, men over middag bliver den smidt bagi bilen og fragtet til Nordjylland. Mon den kan tåle det barske klima nordpå? Hvis ikke, er Heidi nødt til at komme op og yde førstehjælp og jeg kan sagtens forestille mig, at det kunne blive nødvendigt…

Du vil sikkert også kunne lide