23

Netfeber

Formiddagen er tilbragt ved symaskinen, mens jeg ventede på besked fra Lønstrup. Ingen kan nemlig vide, om den slags bare er kortvarigt og ikke noget, som smitter, men… vi er enige om, at vi ikke løber nogen risiko.

Mens jeg ventede, kunne jeg lige nå at finde symaskinen frem sammen med lidt stof, som længe har ligget på hylden og ventet på, at jeg tog mig sammen. Det gjorde jeg så nu. Efter lidt klipperi, var jeg klar…

Frem med symaskinen

Jeg skulle have syet nogle indkøbsnet. Jeg er ikke fanatisk omkring miljø og genbrug, økologi og CO2-udslip, men jeg gør lidt her og der og bilder mig ind, at det er bedre end slet ingenting. Indkøbsnet i stof er ét af tiltagene. Der ligger som regel et par stykker i bilen, så jeg er klar til lidt af hvert, men jeg er ved at mangle. De slides og nye var på sin plads.

Indkøbsnet

Det blev til to store net i en rest voksdug. De er forstærkede, så de kan bære mælk og kartofler, uden at miste hankene. De har en størrelse, som svarer godt overens med en stor plastikpose og så er bunden gjort behageligt rummelig og bred, så de er nemme at pakke i. Jeg hader, når der ikke kan ligge to liter mælk ved siden af hinanden og sådan er jeg så sær…

Strikkenet

En lille rest grønt blev forvandlet til endnu et net. Ikke så stort, som de to andre, men rummeligt og anvendeligt og så fik den rest også ben at gå på. Nu gider jeg ikke mere og symaskinen er forlængst pakket væk. Opmærksomheden rettes ud i verden, som med garanti venter på mig.

Var der nogen, som sagde stedmoderblomster?

Du vil sikkert også kunne lide

23 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Marlene W.
  14. juni 2009 at 23:08

  Til Hannah i Alperne og andre med interesse for smarte net, så kan det anbefales at købe eller låne denne bog på biblioteket: Hånd i hanke af Anne-Pia Godske Rasmussen. Her er både inspiration, mønstre og syvejledning ;o)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  13. april 2009 at 11:22

  Hannah, du skal ikke fortvivle, for hæklenålen hedder Clover :-)

  Omkring syanvisningerne kan jeg desværre ikke hjælpe, men god mandag med sol over Alperne :-)

 • Avatar
  Svar
  Hannah i Alperne
  13. april 2009 at 10:06

  øv øv og hun ledte og ledte på google over net,tasker,,hjemmesyet osv og fandt intet. Hvor må jeg dog være limiteret. Ikke engang finde en klippeplan. Sy skjal jeg nok finde ud af men en plan. Havde engang navnet på dine flade hæklenåle og havde intet kreditkort. Har nu kreditkort men glemt navnet. åh hvor er jeg træt. Nu blev trådene da taget fra min lyn operation det var skyld i en fed kolik. men solen skinner og der skal plantes i det lille drivhus. Pas på jer selv i lille Danmark.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. april 2009 at 17:12

  Betina, mine nullermænd slår alle rekorder og behøver vist ikke flere venner, er jeg bange for :-)

  Hannah, du må kunne Google net og finde nogle nemme anvisninger til syning af dem og rigtig glædelig påske til dig også :-)

  Susanne, det er i hvert fald hurtigt gjort, men hvis jeg var dig, ville jeg vælge løsningen med at køre ned og hente nogle nye net ;-)

 • Avatar
  Svar
  Susanne
  11. april 2009 at 09:22

  Hvor er de bare seje. Jeg slæber rundt på nogle gigant-net fra Sydfrankrig, men de er vidst ved at være trætte. Måske jeg skulle kopiere din idé.

 • Avatar
  Svar
  Hannah i Alperne
  11. april 2009 at 08:02

  Kære kreative kvinder. Mon der findes et tegning eller en plan til disse skønne “poser” I kan sende et link til? Aktion Påskeglad var herlig og jeg har nydt min pakke fra Danmark med smukke malede påskeæg til at hænge på mine grene. Tak. Jeg ønsker jer og især dig kære Liselotte en glædelig påske med jeres kære. Skal selv være hjemme i min lille have og mobilhomet med fisk og fugle. Hilsen fra Martigny i Schweiz

 • Avatar
  Svar
  Betina
  8. april 2009 at 22:45

  Super seje net, er vild med det grønne. Hvis dine nullermænd er for små kan jeg godt supplerer med et par stykker eller 10 :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  8. april 2009 at 19:36

  Jeg fik syet tre net… men til gengæld er nullermændene på størrelse med en mindre hund, så det ;-)

 • Avatar
  Svar
  Lena
  8. april 2009 at 19:23

  Er bare så misundelig på alle de fine ting, du får lavet……Du har virkelig en god smag!

 • Avatar
  Svar
  et cetera
  8. april 2009 at 19:20

  De er skønne, de ER jo miljørigtige – og så er jeg vild med stofferne – lime og turkis – uuhm … Her iøvrigt en klemmepose i samme stof som voksdug-udgaven :-)

 • Avatar
  Svar
  Estermarie
  8. april 2009 at 18:50

  Jeg har osse en masse hjemmesyede net. Næste gang jeg rejser sydpå skal jeg have nogle med for de fråser så meget med plastikposerne i supermarkederne. Kassemedarbejderne hjælper tit med at pakke varerne i poser og tit er de ikke engang halvfulde. Poserne altså ;)

 • Avatar
  Svar
  henriette
  8. april 2009 at 18:21

  Må lige give mit besyv med her… Hvor får du dog produceret meget. Jeg kan ikke sige mig fri for at beundre din energi. Kan du muligvis sende lidt i retning af Sjælland??? Nærmere betegnet Vanløse. For hvis du nu sender lidt energi denne vej, så må den jo ikke havne det forkerte sted, det er vigtigt at du husker at tænke Vanløse, jeg vil stå på min altan og vente på at vinden kommer med den. Gribe den og gå igang… Påsken står jo for døren og jeg har masser af planer.

  Mange venlige hilsener fra
  Henriette

 • Avatar
  Svar
  Lidana
  8. april 2009 at 18:20

  de er så flotte, er de. jeg ville ønske jeg havde bare lidt af dit kreativitetstalent.

 • Avatar
  Svar
  Karin
  8. april 2009 at 17:46

  De er blevet fine, dine net. Jeg bruger gerne dem fra Søstrene Grene – uden lynlås. De er supergode at pakke i og bære. Og tilmed langt mere rummelige end plastikposerne.

  Ikke bare miljøet får noget ud af det. Det gør pengepungen også på sigt :-)

 • Avatar
  Svar
  Hanne
  8. april 2009 at 17:22

  Net skal man have i hobetal…. og så er det da nogle skønne påskeæg, du har kastet ind på siden :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  8. april 2009 at 16:47

  Indkøbsnet er en god opfindelse. Kenneth er lige taget på indkøb og hvad ligger her…? Han er sjov, er han :-)

  Karin, godt naboerne ikke kan kigge ind til os ;-)

 • Avatar
  Svar
  Karin Grøn
  8. april 2009 at 15:57

  Netfeber- jeg tænkte- hvad er det for en sygdom- det må være dem i Lønstrup- og så – ja – ha ha- så ser jeg hvad det betyder. Hvor er de fine de net.
  Mht haven så har jeg den samme vane. Hver morgen at stå ud af sengen og gå direkte ud i haven og sige godmorgen til det hele og jeg har sjældent noget på. Nogen vil nok også finde det mærkeligt med en kone i undertøj og snevejr og grimme grimme slidste plastiktræsko der står og laver gymnastiske øvelser mens to hunde tonser rundt i haven, men sådan fungerer det så her og jeg NYDER det.

 • Avatar
  Svar
  miamor
  8. april 2009 at 15:18

  ..så fine prosjekt….blir inspirert av deg til å nyte livet og favne det..takk…jeg syr også i dag…..god påske…

 • Avatar
  Svar
  Anette
  8. april 2009 at 14:22

  Vi bruger næsten altid indkøbsnet men bestemt ikke så flotte som dine. Jeg vil også sige, at du kunne sælge ud af dem :D Tilpas store og rummelige – sådan skal de nemlig være.

 • Avatar
  Svar
  Ella
  8. april 2009 at 13:59

  Det var da en god ide, Liselotte – jeg slæber genbrugsNettoposer med rundt, de er de eneste, der kan holde til meget mere end en indkøbsraid, uden at miste hanken.
  Kan jeg finde min symaskine, eller rettere dur den, kunne man sy, engang.

  En skam, at jeres dejlige tur gik i vasken! :-(

 • Avatar
  Svar
  Sifka
  8. april 2009 at 13:55

  Ja, det var mig, der sagde stedmorblomster:) Har lige købt en lille potte med hjem. Lilla og hvide med små prikker på kinderne. Rigtig yndige. Glæder mig til at se, hvad du får med hjem;)

 • Avatar
  Svar
  Stine
  8. april 2009 at 13:35

  Sådan nogle net er praktiske – vi har dem her og der og alle vegne. Faktisk syede jeg selv en ny prototype i går. Det blev rigtig godt og jeg skal helt sikkert have lavet flere!

 • Avatar
  Svar
  Sofie
  8. april 2009 at 13:28

  De er fantastisk smukke dine indkøbsnet! Og så er jeg altså så dybt fascineret over din effektivitet. Det ville uden tvivl have taget mig flere dage at brygge så mange net sammen. Du burde sælge af dem!

 • Byd gerne ind