6

På lavendeljagt

Oline havde snuppet yndlingspladsen på terrassen, så jeg mente egentlig sagtens det kunne berettige en lavendelhjemtagning, nu hvor jeg alligevel ikke kunne sidde i mit hyggehjørne. Kenneth gad godt gøre mig selskab og der skulle jo også weekendprovianteres, så det hele blev samlet under én hat.

Duftende lavendler

Lavendlerne her er sorten Lavandula Augustifola eller Hidcote Blue og de bliver ikke frygteligt høje, men dufter kraftigt ved den mindste vind og berøring. Det er lige kvaliteterne jeg søger, for de skal fyldes i et par trætønder, jeg har stående på terrassen. Drømmen er, at duften af lavendler kan indhylle os, når vi nyder sommeraftenerne derude.

Sammen med lavendlerne blev der købt 250 liter plantejord, en bakke hvide pelargonier og en bakke margueritter – også selvom jeg havde svoret, at jeg ville vente. Det kribler og krabler for at komme i gang.

Hvide Pelargonier

Jeg fik mindsandten også en solseng med polster, så jeg bliver ikke til at skyde igennem hele sommeren, hvis jeg da ikke ender med heller ikke at kunne finde plads på den, for hende den langbenede, men så er der vel mit hyggehjørne.

Siden gik turen til Metro, hvor der blev provianteret på den koloniale front og så røg der altså også lige et bundt af de smukkeste roser med i vognen. Nå ja… og et kludetæppe til næsten ingen penge.

Roser og et kludetæppe

Roserne er placeret i min nye, lyserøde kande, så der er ikke et øje tørt længere…

De smukkeste roser

Mens de sidste solstråler forsvinder i horisonten, vil jeg finde vej ind i sofaen, hvor resten af fredagen skal tilbringes i godt selskab. Jeg glæder mig, for jeg trænger.

Du vil sikkert også kunne lide