24

Bogholdsangreb

Jeg har været lidt ked af det i dag. Lidt stille og eftertænksom. Lidt sådan… “Årh for fanden, hvor jeg ikke orker mere af den slags”, fordi jeg har en mor med sukkersyge og dermed selv kan være arveligt disponeret og som en følge heraf går til løbende kontroller, som lige præcis i dag gav udslag til den helt forkerte side.

Jeg har prøvet det én gang før, hvor jeg var ude til glucosebelastning og trak frinummer. Jeg kan vel stille håbe, at jeg gør det én gang til, men den slags fylder i et hoved, som i forvejen er fyldt til randen for øjeblikket. Jeg er tyndhudet og så var det så dejligt, at Oline kom glad hjem fra skole og bad mig tage med hende ud for at købe bøger. Hun er en læsehest, akkurat som jeg er. Vi er nemme at lokke i fordærv, så jeg gad selvfølgelig godt.

Bogindkøb

Jeg fandt et par bøger, kan jeg vist godt røbe. Jeg fandt blandt andet en skøn bog om Marilyn Monroe, som jeg altid har været helt vild med. Fascinationen af hendes på én gang pågående og sarte skønhed har aldrig fortaget sig. I bogen er samlet en stak af nogle af de smukkeste fotografier taget af Marilyn. Fotografen er Eve Arnold. Jeg glæder mig meget til at kigge i den.

Der røg også tre romaner med i kurven. Alaa Al-Aswanys Yacoubians Hus, Elisabeth Holsts Rosen og Stjernen og sidst, men ikke mindst, John Irvings Den fjerde hånd, som jeg længe har villet læse. Det bliver en af de to sidste, jeg først kaster mig over.

Oline fik købt tre romaner. Hun er vild med uhygge, så det er vist primært i den boldgade, hun har bevæget sig i denne omgang. Hun er forøvrigt også vild med engelsk, så det passede hende svært godt, at de fandtes på originalsproget alle tre.

Bagefter nåede vi at finde et par jeans til hende og lidt cremer til moderen, inden vi havde brugt dagens energi og vendte snuderne hjemad igen. I aften står den vist på hyggelæsning i sofaen. Jeg gider i hvert fald godt.

Du vil sikkert også kunne lide