9

Frodig majhave

Frokosten skulle indtages udenfor, havde jeg besluttet, men jeg fortrød, for der er ingen generende varme. Smukt er der, men altså ikke temperaturer, som indbyder til lange frokoster ved havebordet. Jeg trak ind ved spisebordet igen.

Frodig majhave

Haven er overvældende frodig allerede. Der er nok at kigge på og græsset er slået mange gange allerede. Krydderurterne vokser, Katosten er godt på vej og Akelejer blander sig allevegne.

Jeg er ikke sådan et sirligt havemenneske. Jeg kan være lang tid om det kedelige. Tag bare et kig ned for enden af stien og se, at der står tre bøtter med haveaffald. De har allerede optrådt på billeder her på siden i mere end én uge og de står der såmænd nok nogle uger endnu. De skal tømmes ovre på komposten, men jeg gider ikke…

Jeg gider til gengæld at nyde syrenerne. Der er flere steder i haven, hvor duften er overvældende og synet pragtfuldt. En hængekøje lige midt i dufteksplosionen ville være fantastisk, men jeg gider heller ikke lede efter hængekøjerne…

Syrenhegn

Jeg gider til gengæld til stadighed at beundre valmuerne. Der er fortsat kun den ene i blomst, men det gør den altså ikke grimmere…

Valmue

Jeg elsker, at kronbladene er næsten gennemsigtige, når solen skinner i dem. Jeg elsker, at frugtknuden ligner en sukkerstrøet vingummi og støvknapperne små kommenskorn. Jeg kan bruge lang tid på at beundre valmuer, som duver i vinden. Kronbladene flagrer, som små kjoler.

Valmue

Om lidt er den enlige valmue ikke længere alene. Der er flere knopper, som er bristefærdige og allerede i morgen har den sikkert fået selskab af flere.

Efter valmuehavet går turen ned omkring staudebedet, som endnu er lidt farveløst. Det hjælper nu alligevel, for der er småting, som allerede nu står i blomst. Bjergknopurt er én af dem…

Bjergknopurt

Det er en fantastisk staude, som gør sig utrolig godt i det tidlige forår, men hen på sommeren ligner en ulykke. Jeg bibeholder den, fordi den glæder mig hvert eneste år med sin tidlige blomstring.

Bjergknopurt

Forøvrigt elsker jeg blå og den har nogle af de smukkeste nuancer af blå og lilla, som jeg kender.

Staudebedet og resten af haven er faktisk overraskende frodigt allerede. Alting er tidligt ude og jeg håber bare, at det orker holde ved, så sommeren også bliver farverig, blomstrende og lang, sådan som jeg allerhelst vil det.

Frodig majhave

Siger de kloge ikke, at solen vender tilbage i morgen? Jeg håber det.

Du vil sikkert også kunne lide