16

Jeg giver ikke op…

Oppe i køkkenet står en stak Pæoner og dufter helt vidunderligt. Sådan en blandet flok, som gør sig til, men også minder mig om, at det præcis var hvad jeg drømte om at kunne hente i haven. Sådan er det ikke gået. Pæoner vil ikke her. Sådan er det vist bare. Ud af de ti, jeg lagde sidste efterår, er én i vækst. De trives tilsyneladende ikke i mit staudebed.

Jeg er heldig, at pæonerne i sæsonen ikke er dyrere, end jeg kan tillade mig at tage sansebad i dem. De bedste buketter, er de blandede, hvor farver og faconer komplimenterer hinanden smukt, så da jeg passerede en spand med blomsterne på gårsdagens indkøbstur, måtte nogle bundter med hjem.

Pæoner

Friske blomster er noget jeg holder meget af. Hele sommeren er der havens, som kan tages indenfor og om vinteren må blomsterhandleren holde mig forsynet, for de gør mig glad, hver eneste gang jeg passerer dem.

Pæonerne har jeg ikke opgivet. I mine tidligere haver, har der været pæoner i massevis. I gamle haver, er de ofte repræsenteret og sådan har det været i de haver, jeg har været så heldig at overtage, men af en eller anden grund er det aldrig lykkedes her. Nu vil jeg, som et sidste forsøg, placere pæonerne andetsteds i haven, for at se, om det gør en forskel.

Pæoner

Pæonerne skal have en plads omkring det blåbærkrat, jeg har planer om at etablere om et øjeblik. Tænk at kunne træde lige udenfor og høste både pæoner og blåbær. Så er man da rig.

Du vil sikkert også kunne lide