18

Den kalv er noget gris!

Jeg kan huske som barn, når mor fik gris. Køkkenet forvandledes til et veritabelt blodbad og far gik frem og tilbage mellem værksted og køkken, for at finde den helt rigtige sav, som kunne effektivisere parteringen. Lyden af kniv mod strygestål trak spor gennem hele huset og det var forbudt for os børn, at nærme os køkkenet. Den dag måtte vi klare os selv, indtil mor dukkede frem af dybet sidst på dagen iført tørklæde og sved på panden og meddelte, at nu var svinet parteret og pakket.

Det var en dag, som lignede en festdag, fordi det var en usædvanlig dag. En dag, hvor rutiner blev brudt og forventningen om frikadeller, gode ben og flæskestege på størrelse med en mindre murermestervilla lå uudtalt i luften.

I dag har Kenneth hentet en kvart kalv. Det er ikke helt så eksotisk at stå begravet til albuerne i stege, hakkekød og højreb, som jeg husker mors dage med gris. Det er bare noget gris…

En kvart kalv

Til gengæld har vi nu halvfjerds kilo økologisk, velhængt kalv, som skal forsøde de næste mange måneder. Det er ikke noget skidt bytte for en smule gris.

Du vil sikkert også kunne lide