10

Det tog tre somre…

Lavendler på spring

Kalenderen siger sommer, men der er ikke meget sommer over denne morgen. Nogen siger, at sommeren kommer i næste uge. Jeg håber, de har ret. Det ville passe perfekt til mors årlige ophold på Tjørnevang og jeg under hende sol hver eneste dag, mens vi er væk. Hun er hus- og hundesitter i fjorten dage og hun elsker det. Oskar bliver forkælet ud over alle grænser og de nyder begge, at trisse rundt i en varm sommerhave.

Jeg prøver at komme på forkant. Det er ikke nemt, synes jeg, men jeg har hjælpemidler. En huskeseddel…

Husk!

Jeg har aldrig været god til at være i god tid. Jeg er sådan én, som pakker i de sidste minutter, inden vi skal ud af døren. Den slags er ikke praktisk, når et af familiemedlemmerne kræver en god del mere, end vi andre, som sagtens kunne nøjes med ganske lidt tøj og en tandbørste. Derfor havde jeg en liste, som er finjusteret gennem mange år og på den måde sikrede, at vi ikke glemte noget.

Det har taget mig tre somre at revidere listen. Hvert år, når jeg har åbnet listen, har den været på halvanden side og de fleste ting på listen, har været Alexanders hjælpemidler. Medicin, masker, kørestol o.s.v. Jeg har ikke været i stand til at slette. Ikke permanent. Jeg har rettet i listen, inden jeg har printet den ud, men jeg har gemt den gamle. Jeg kunne ikke. Det var ligesom at skrive Alexander ud af vores liv.

Jeg har revideret listen. Jeg har rettet og jeg har gemt. Jeg har ikke skrevet Alexander ud af vores liv. Jeg har bare erkendt, at han ikke er en del af det mere. Der er forskel, men det tog tre somre, at erkende det.

Det bliver en dejlig ferie.

Du vil sikkert også kunne lide