15

Sommermorgen

Morgen

Jeg er stået op til en vidunderlig morgen fyldt med dufte. På terrassen er spor efter nattens regn, så vandingen i går aftes havde måske ikke været nødvendig. Til gengæld var den hyggelig.

Min balje med lavendler er vokset til. Planterne står tæt og dufter akkurat, som jeg havde drømt om. Sammen med en Geranium, som var en foræring tidligere på sommeren, sender planterne fornemmelse af sommer ud i alle terrassens hjørner. Længere nede i haven blomstrer Katosten og sender skyer af lyserøde blomster ud i havens bede. Det hele ser lidt vildt ud, men sådan er det i højsommeren, hvor alting finder en grokraft, som er imponerende og belastende, når den ikke lige passer ind i mine planer og efter en ferie, trænger behovet for orden sig en smule på.

Græsset trænger til at blive slået. Vi var på jagt efter en pumpe til dækkene på havetraktoren i går, men det lykkedes ikke at finde en. Nu indleder vi i stedet jagten på ny, når Kenneth har fået øjne. En plænetrimning gør underværker i en gammel have, som vores. Når det er gjort, indfinder parkfornemmelsen sig hurtigt. Sådan er det at have en enorm græsplæne omkranset af høje, gamle træer. Det er i grunden så nemt.

Solen skinner. Fugle synger. Det er en sommerdag af de bedste. Sådan én, hvor vejret er lidt ustadigt, duftene mange og temperaturen behagelig. Jeg elsker den danske sommer. I dag indleder jeg tredje ferieuge. Jeg har ingen planer, men alle muligheder. Jeg elsker den slags dage.

Du vil sikkert også kunne lide