13

Blæst og Brugmansia

Når først det begynder at blæse, forsvinder charmen. Det kan jeg ikke bryde mig særligt om. Jeg elsker den danske sommer, selv når den inkluderer skyer og lejlighedsvise byger, men når der er blæst, forsvinder muligheden for at opholde sig udendørs med velbehag i min bog. Så bliver det bare irriterende, koldt og besværligt og jeg gider ikke. Det blæser i dag. Frisk vind blæser ind over Aalborg og udsigten til milde briser ligger mange timer forude.

Terrasse uden sommer

Jeg får visit senere i dag. Jeg havde håbet, at vi kunne opholde os udendørs. Der skal ske en drastisk nedtoning af magtdemonstrationen udenfor, før det bliver muligt. Lige nu blæser det, så stauder står sidevers, men det er godt tørrevejr, så planen om nyvasket og lufttørret sengetøj er i hvert fald ikke skrinlagt.

Blæsevejr gør ingen sommer

Oskar er et fint eksempel på, at det ikke er optimalt derude. Han gloede bare irriteret på mig, da jeg foreslog en havetur, vendte om og gik ned og begravede sig under min dyne. Nu ligger han under den med snuden fremme og synes, at jeg er en tåbe, sådan at bevæge mig udenfor, men uanset vejret skal jeg lige have den daglige morgenvandring, hvor tanker tænkes og jeg får lejlighed til at vågne i mit tempo. Også i blæsevejr.

På terrassen står min Brugmansia. Den er heller ikke vild med blæsten. Den er en foræring fra Københavnerfilialen. Annemette og Heidi har gennem den tidlige sæson bombarderet mig med billeder af deres. Allerede på et tidligt tidspunkt var den højere end Heidi og jeg kunne stå tilbage og kigge på mit halvsløje, sølle eksemplar med slet skjult misundelse, for om et øjeblik ville der garanteret vælte trompetblomster frem overalt på deres pragttræ.

Sneglebidt Brugmansia

Min Brugmansia er vokset. Den er ganske tæt, frodig og sund, men sneglene elsker den og vi har en konstant kamp om retten til planten. Det ses tydeligt, at jeg ikke er lige ved at vinde, men jeg har ikke opgivet.

Annemette og Heidis Brugmansia, som var stort som et træ, frodig og smækkerlækker, har smidt samtlige blade og har besluttet sig for ikke at deltage i årets kapløb. Om jeg får blomster, kan jeg være i tvivl om, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg har det pæneste eksemplar på trods af sneglebid og manglende skønhed. Var der nogen, der sagde Nemesis ;-)

Du vil sikkert også kunne lide