11

Basilikum lig med Pesto

Basilikum

“Nu laver du lige en omgang pesto, Liselotte”, sagde jeg til mig selv, alt imens jeg med udelt tilfredshed bredte blikket ud over de to kæmpestore Basilikum, som huserer i min vindueskarm.“I skuffen ligger pinjekerner i massevis og i køleskabet ligger verdens bedste Parmesan”. Tanken om den frisklavede pesto på et stykke godt brød, fik tænderne til at løbe i vand.

Nej, jeg laver ikke noget som helst. Jeg havde jo lige glemt, at jeg ikke kan løfte højre arm og ikke tale om, at jeg går i gang med venstrehåndsbetjent morter, men jeg er heldig, for Kenneth gider godt. Det bliver til frisk Basilikumpesto og jeg er bare så klar.

Vores ingredienser til sådan en sag er:

  • Masser af frisk Basilikum.
  • Pinjekerner til du skammer dig (tørristes på pande før brug).
  • Nogle humpler frisk Parmesan.
  • En rigtig god olivenolie.
  • Salt, friskkværnet peber og et skvæt surt.

Vi starter med at smide basilikum og pinjekerner i morteren sammen med et skvæt olie. Når det begynder at ligne grød, smider vi parmesanen i og så knokler vi (som i Kenneth denne gang) ellers videre, mens der suppleres med hvad der nu måtte mangle (mere Basilikum, flere pinjekerner eller… det er nemlig en smagssag, så der er ingen facit. Prøv dig frem).

Vi kan varmt anbefale en foodprocessor til hele processen, men vi gør ikke i den slags maskiner, så det er med håndkraft det foregår her i huset. Har man en blender eller en foodprocessor, kan man smide hele skidtet i med det samme.

Til sidst smages pestoen til med lidt salt, lidt friskkværnet peber og et par dryp citron- eller limesaft. Det smager helt fantastisk, er meget rigere på smagsnuancer, end det du køber og med en maskine i huset, tager det kun to minutter at lave det. Med en morter? Åh, det tager lidt mere end to minutter, men tid har vi jo nok af, nu ingen af os kan ret meget ;-)

Du vil sikkert også kunne lide