27

Sådan skal den skæres

Skovgrillen, Middelfart

Hardcore Connaisseurs vil med det samme vide, hvor jeg sidder, men til de, som ikke er bekendte med stedet, så er jeg lige ankommet til Middelfart på Fyn. Ad den gamle Lillebæltsbro vel at mærke. Så rammer man nemlig Skovgrillen og den kræver lige en lille pause. Og en omgang grillmad, god udsigt og herligt mange, glade mennesker, som også snupper en pause.

Bagefter er det videre ud gennem Middelfart og en smule til højre. Ikke langt. Bare langt nok… og så ankommer man… og overvældes…

Rigenborg Antik & Loppefund, Salbrovad

Rigensborg Antik & Loppefund er en opsigtsvækkende omfangsrig omgang. Så er det sagt…

Boney M, Nightflight to Venus

Der gemmer sig glade minder i alle kroge dernede… når man ser sig for…

Sound of Music

Og Kenneth fordyber sig… i Sound of Music i vinyludgave og med den fineste pamflet som akkompagnement.

Køkkengrej

Mens jeg forsvinder ind i dybet, for jeg er ikke kommet efter noget bestemt, som Kenneth. Jeg er med, som det tynde øl, der må gå på opdagelse, så det gør jeg…

Annemettes tallerkener

Og dér er Annemettes tallerkener pludselig og jeg er barn igen og husker lyden af skeen mod melaminen og den lille fyr med de stribede bukser, som hed “Lillebror” og alle dyrene… og Annemette, når hun sad med tallerkenen foran sig. Og jeg bliver sådan helt blød indeni og pludselig smertefuldt bevidst om, at det er et halvt liv siden. Jeg må snart udrette noget. Stort. Tiden løber jo…

Tupperware Smørebrædder

Og så finder jeg Hippie-pendanterne til de smørebrædder i lyseblå, som havnede i min turban forleden, da jeg var hjemme forbi mor. De lyseblå er mine yndlinge og fra mit barndomshjem, men de lilla her – dem kan du få en mellemmad på, når du kommer forbi til en frokost. Fedt, ikke?

Øjeblikket

Og pludselig er det alt, alt for meget og jeg står der med syv lilla melaminsmørebrædder, Sound of Music og to dametasker, som bliver vidunderlige efter en omgang med læderfedt og om lidt skal jeg have kræfter til at handle lidt med Erik, for en god pris skal vi vel begge to have og den slags er mit job, for Kenneth er fløjtenfisemig ikke specielt god til det, men betaler bare ved Kasse 1.

Sikke en udsigt. Sikke et lys, der falder ind gennem vinduet her, tænker jeg og gemmer mig i hjørnet et øjeblik eller to.

Bagefter går jeg ud til Kenneth og Erik og får handlet mig frem til en formidabel pris. Og jeg får en glad og tilfreds Kenneth med hjem. Han fik, hvad han kom efter. Det gjorde jeg også. Og mere til. Sådan skal den skæres.

Du vil sikkert også kunne lide