19

Ud i det blå…

Oskar på tur

Oskar elsker at være med på tur. Det er omtrent det bedste han ved og allerbedst er det, når han kan få pladsen med udsigt ud af forruden. Sådan var det i dag, da vi besluttede at pakke bilen og køre ud i det blå.

I første omgang endte vi ude ved Dokkedal og Mulbjerg. Vi snuppede turen ned ad Stejlgabet og endte ved vandet, som planlagt. Det er ikke første gang vi er der, men det er sjældent, at vi finder til østkysten, når vi trænger til at se vand.

Mulbjerg

For enden af Stejlgabet er der anlagt en dejlig, lang sti ud i vandet. Den ender ved en badebro, som giver endnu et par meters penge ud i Aalborg Bugt, men inden vi begav os ud af den, fik vi en snak med en vietnamesisk familie, som var ude for at hente blåmuslinger og fange krabber. Muslingerne havde de allerede fundet en spandfuld af, mens krabberne stadig var eftermiddagens projekt. Det var blevet til en enkelt, da vi fortsatte ud ad broen.

Mulbjerg

Oskar er ingen vandhund. Slet ikke. Der er ellers smult vand og kun ganske få centimeters dybde ude for enden af broen, men ikke om han var til at lokke i. Han forblev tørskoet hvilket er mere end man kan sige om den lille dreng, som endte med at fylde gummistøvlerne ved et uheld.

Mulbjerg

Vejret har været vidunderligt i dag. Lunt og sommerligt med vattede skyer for solen, men lige tilpas i temperatur til, at man rigtigt har kunnet nyde sensommeren. Vi blev længe ude på vandet, inden vi besluttede os for at søge ind igen. Man skulle jo have en lille jolle, tænker jeg…

Mulbjerg

Havet var nærmest blikstille og på sine steder spejlblankt. Det så spøjst ud…

Mulbjerg

Da vi nåede ind på pladsen ved Stejlgabet igen, kunne vi misunde alle de mennesker, som havde medbragt stole og kaffe og nu sad og nød vejret og ikke mindst udsigten, men i stedet for at ærgre os, tog vi turen ned langs kysten.

Vi gjorde holdt i Øster Hurup, fortsatte til vi ramte Als og siden Skelund. Så vendte vi kareten og kørte nordpå igen, men inden havde vi også været inde forbi Hvirvelkærgård, så turen hjemad foregik ad landevejen og den lige/snoede vej hjem uden svinkeærinder. Vi var mætte af indtryk.

Nu venter sofaen. Det skal den ikke gøre ret længe…

Du vil sikkert også kunne lide