46

Sådan Liselotte!

Lige til venstrehånden

Hver eneste dag, flere gange om dagen, åbner jeg døren ind til spisekammeret og får, som det første, øje på de tre pakker cigaretter, som blev sat derind den 30. juli lige omkring midnat. Èn af pakkerne er åben. Fra den pakke tog jeg min sidste cigaret den aften, for godt tre uger siden. Jeg ved ikke, om jeg på daværende tidspunkt troede, at det var sådan, men jeg håbede i hvert fald.

Det har ikke været særlig svært. Helt ærligt, det har det altså ikke. Med Champix som tro væbner og stabil følgesvend, er det gået meget lettere, end jeg havde turdet håbe på. Det fysiske behov eksisterer ikke og resten er motivation og vilje og begge dele har jeg masser af.

Jeg troede aldrig, at jeg skulle stoppe med at ryge. Jeg elskede at ryge. Jeg var for øvrigt også rigtig træt af alle de frygteligt hellige mennesker, som havde travlt med at fortælle mig, at jeg, hvis jeg ville mit eget bedste, skulle stoppe med at ryge. Faktisk er jeg sådan skruet sammen, at jeg så bliver Rasmus Modsat og næsten i trods kan fortsætte med at ryge, selvom jeg udmærket ved, at det er en rigtig elendig investering med ringe afkast, når jeg ser på mit fysiske regnskab og medindregner de gener, jeg er gjort af.

Jeg er ikke dum hele tiden. Jeg har mine lyse øjeblikke. I ét af dem tog jeg beslutningen om at stoppe. Den er nemlig rigtig for mig.

Jeg har været røgfri i mere end tre uger og ind imellem har jeg følt mig mere end almindeligt udfordret med trang til trøst. Jeg har haft trangen til en cigaret. Den psykiske trang, men når det sker, husker jeg mig selv på, at jeg ikke længere ryger. Det plejer at være tilstrækkeligt og temmelig uvirkeligt, men det er sådan dét er. Jeg håber det holder, for det er altså fantastisk og gør mig svært glad :-)

PS – Nogle ville hade at mødes med cigaretterne flere gange om dagen. På mig virker de som motivation og jo, jeg har stadig stort set samtlige bivirkninger ved Champix, men gevinsten ved indtaget er så stor, at jeg holder ud de sidste uger også og ja, det er sandt, at man pludselig oplever at smage anderledes og pludselig dufter nyt og mere intenst. Meget, meget spøjs oplevelse.

Du vil sikkert også kunne lide