18

Så meget af så lidt

Alt det fra et lille udsnit af et liv...

Billeder afslører meget mere, end vi ofte er opmærksomme på. Vi har fokus på den ene ting, vi synes skal være i centrum, men der er altid alt det udenom, som også bliver interessant, hvis man er tilstrækkelig nysgerrig. Det er jeg. Jeg nærstuderer, gætter og fantaserer, når jeg får muligheden for et hemmeligt og diskret kig ind bagom. Selv de simpleste billeder afslører rigtigt meget.

På billedet ovenfor er der faktisk også rigtigt meget at blive klog på. Hvis jeg nu fortæller dig, at det er et af mine hjørner, kan du omtrent gætte og konkludere…

  • at jeg formentlig ejer og skriver med en Mont Blanc fyldepen, for der står en flaske original blæk i baggrunden. Man køber nok kun den originale og temmelig kostbare blæk, hvis man virkelig anser det for en livskvalitet, at være tro mod sin fyldepen og ergo må jeg vel være sådan én, som enten ukritisk hylder svundne tider og derfor gider besværet med at fylde blæk på, når man for næsten ingen penge kan købe en god tusch nede i boghandlen på hjørnet, eller jeg er en person, som sætter pris på netop det udtryk en håndskrift får, når den skrives med en gammeldags fyldepen.
  • at jeg til gengæld for at være villig til at betale en halv bondegård for det rigtige blæk til fyldepennen ikke har været særlig ekstravagant, da jeg skulle have en mp3-afspiller. Der ligger en lille, billig Zen Stone i forgrunden. Hvis du er rigtig skarp, ved du allerede nu, at jeg er pc-bruger. En Mac ville have udløst en iPod, så mon ikke vi skal satse på, at der står en pc med et styresystem fra Microsoft på min pind? Jeg tror det.
  • at jeg enten er sparsommelig eller fan af den klassiske blyant. Hvis jeg skriver med Mont Blanc og køber originalt blæk til den, er det sikkert også et helt bevidst valg, at der står gammeldags blyanter og så i det antal. Måske kan jeg lide at skrive med sådan en blyant? Med min profession in mente, anvendes blyanterne måske også til skitser. Det er nemt at rette i en blyantskitse. Der er flere mulige forklaringer.
  • at jeg er sådan én, som skriver lapper. Mange lapper. Der ligger en solid stabel Post-it, som forlængst er taget i brug. De ligger lige ved siden af blyanterne og er klar. Måske sidder de også hele vejen rundt i kanten af min computerskærm eller alternativt overalt i min kalender. Måske begge steder. Du kan ikke vide det, men du kan gætte.
  • at jeg er lidt af et rodehoved, men et rimeligt organiseret et af slagsen. Jeg samler rodet i sirlige bunker. I virkeligheden har en mp3-afspiller jo ikke noget at gøre i samlingen af kontorartikler, ligesom en glasfugl ikke har noget at gøre i samlingen af blyanter, men de er havnet der. Det tyder på en rimelig, men ikke overdrevet ordensans, hvor der er plads til kreative forklaringer på hvorfor tingene havner, hvor de gør.
  • at jeg har et betalingskort. I baggrunden ligger et af slagsen. Jeg anvender det måske til at handle på nettet, men jeg har en lidt sløset omgang med det, for det ligger bare på bordet og er ikke lagt tilbage på sin plads. Måske er der en fornuftig forklaring…

Ser du mere på billeder, end det indehaveren mener at præsentere for dig? Jeg gør…

Du vil sikkert også kunne lide