19

I det store hele

Peder Barkes Gade

Fra speciallægen er der ikke langt ned til kontoret, så efter endt behandling gik jeg ned gennem Algade til jeg nåede Peder Barkes Gade. Jeg smuttede ned ad gaden, mens jeg nød den helt specielle stemning, der er blandt de små, velbevarede byhuse. Lige her, hvor man svinger om hjørnet, ligger også Vor Frue Kirke og ligesom i de omkringliggende gader er fortiden nærværende og det er ikke svært at forestille sig, hvordan livet engang har set ud.

Peder Barkes Gade

Jeg har lige læst Ammen af Kirsten Ruth Bjerre Mikkelsen. Den omhandler Apoteker Sebastian Troelsen og frue, som boede i Aalborg i slutningen af 1700-tallet. Det er ikke svært at fremmane billederne fra bogen, når man vandrer gennem nogle af Aalborgs ældste gader, synes jeg. Måske har jeg bare en livlig fantasi, men den har god underholdningsværdi, mens jeg finder vej ned til Pederstræde.

Pederstræde fører mig lige lukt over i Niels Ebbesens Gade, hvor vores kontor ligger. Faktisk lige skråt overfor strædet, for at være helt præcis. Det stræde, som engang var et sving på Peder Barkes Gade, men fik nyt navn, da man valgte at rette Peder Barkes Gade ud og lade den føre helt ned til Danmarksgade. I stedet for at være del af en gade, endte det altså som et stræde. Det er nu slet ikke så dumt endda, for det er et fint lille hjørne af Aalborg, der gemmer sig herinde.

Pederstræde

Det er dejligt at hilse på nogle af mine kolleger. Det er dejligt, at der er nogen, som spørger til albuen. Det er dejligt at kunne fortælle og dele. Det er i det hele taget bare dejligt at være der og se dem alle igen.

Bagefter er det hjem, mens jeg fordøjer speciallægens vurdering af den forgående uges post-akupunkturoplevelser. Det er positivt. Tre smertefri dage efter endt behandling er ikke bare godt. Det er flot, får jeg at vide. Der er god effekt. Jeg skal bare lade optimismen og glæden få plads. Godt så… og så tager den slags, den tid, den slags tager. Det var også salutten. Som om jeg ikke ved det allerede…

Nå ja, det er da godt. I det store hele. Og det er jo det store hele, som tæller. Og nej, jeg smitter ikke.

Du vil sikkert også kunne lide