15

Århus tur/retur

Århus blev indtaget i højt humør i går. Dagen blev festlig, farverig og sjov akkurat som butikken nedenfor. Jeg vil mene, at der er potentiale for mere end én gentagelse af den tur, for det skulle vise sig, at vi er omhyggelige (kald os bare langsomme) osere, som skal røre, snakke om og ikke mindst ikke gå glip af så meget som én detalje.

Vi brugte det meste af halvanden time på at komme gennem Volden og de stedkendte vil vide, at det ikke er Århus’ længste gade, men vi hyggede os i dén grad.

Festlig og farverig

Det var for enden af Volden og en smule til højre, nede i Box de Lux, jeg fandt mit nye armbånd fra Pendulum. Uha, som det er en lille, fin sag, som jeg allerede elsker. Inden da var der tusinde andre fristelser, som sagtens kunne være faldet ned blandt dagens indkøb, men forude ventede en temmelig kostbar bestilling fra den hjemlige matrikel, så jeg prøvede at være beskeden og endda noget, som med god vilje kunne kaldes fornuftig.

Nyt fra Pendulum

Vi nåede omkring rigtigt mange steder i byen, men vi er virkelig ikke de hurtigste at sende på bytur, fordi vi begge kan lide at sanse og se. Den slags tager tid og der er altid små detaljer at bruge tid på, når man også er et par skabninger, som både har øje for og elsker den slags.

Ved frokosttid endte vi på Café Jorden, hvor vi fik en velsmagende og kærkommen frokost, mens vi talte og talte og talte… og pludselig blev enige om, at den slags for alvor måtte vente, til vi igen sad stille uden anden mulighed. Tiden var knap og der var meget, vi gerne ville nå at stikke fingrene i, inden vi blev nødt til at vende hjemad, så vi fattede os og tog endnu nogle skridt ud i verden på nogle konvolutter, som efterhånden var ved at være lidt slidte. Nej, vel? Ikke mere, end vi igen snuppede en halv marathon gennem byen. Ivan Grundahl holder ophørsudsalg i Århus. Jeg siger ikke mere. Og Marco Friis er der jo… og…

Okkedog, som man kan lade sig friste og virkeligheden er, at der er så mange flere potentielle kunder i Århus, end der er i Aalborg, at det afspejles i antallet af butikker. Udvalget er bredere. Fristelserne flere. Inden det for alvor gik galt, skyndte vi os ud af byen. Ingen panik, ingen trafikforseelser, som ville udløse påtaler og lidt sved på panden senere ankom vi til IKEA.

“Årh mand, det orkede de da ikke efter en lang dag inde i Århus?”, siger du så, men jo da. Vi både orkede og syntes det var fedt og så var der jo den dersens bestilling, jeg havde med hjemmefra. Et halvt køkken! Sådan føltes det omtrent, da vi skulle håndtere ønskerne, men det lykkedes og til sidst havde vi fyldt bilen og satte kursen hjemad.

En herlig dag, som alligevel viste sig at have udmattet mig så meget, at jeg efterfølgende havnede i sofaen og overhovedet ikke orkede at røre mig resten af aftenen. Stamina, hvor er du blevet af? Jeg indrømmer det ikke gerne, men tilsyneladende kan jeg også ramme det punkt, hvor en kop varm kaffe og et tilbud om en fodmassage omtrent kan udløse taknemmelighedstårer, men sig det ikke til et cetera, for hun skal nødig tro, at hun har fået skovlen under mig ;-)

Du vil sikkert også kunne lide