30

Spøjs rebel

Gåben i midtbyen er en fornøjelse. Jeg får luftet mit talent for svinkeærinder i disse dage. I dag var der nu ingen, som ventede på mig. Manden i huset er på landsturné og yngste skud på stammen var stadig i skole, da jeg fik fri, så der var god tid til at slentre. Det er jeg verdensmester til.

Ned ad Niels Ebbesens Gade gik det, men nede ved Rosenlundsgade gik det op for mig, at jeg aldrig nogensinde i mit eller så lange liv har været gennem lige præcis den gade. Sådan har de fleste af os sikkert gader i vores by, vi aldrig kommer i. I dag tog jeg hul på Rosenlundsgade. Den afslørede Rosenlunds Passage, men den kan få plads en anden dag, for lige henne om hjørnet lå nemlig Steen Blichers Gade. Den var også en ubekendt på mit indre bykort, men ikke længe…

Rebel

Ikke langt nede ad gaden åbenbaredes en blomsterbutik med en ejer, som tænker udenfor løgkassen, om jeg må være så fri. Her var fest og farver og det helt ud på gaden… hvor sprøjelakerede juletræer stod og festede i godt selskab med zink, grønt og advantskranse, jeg aldrig har set magen til. Rebel er navnet. Det passer svært godt, for der var plexiglas, sprøjtelakeringer, slik og multifarvet sofa nede i butikken, som bestemt ikke lignede det, vi traditionelt kender som en blomsterbutik.

Rebel

Jeg får en helt ubetvingelig trang til at sprøjtelakere et juletræ eller to, men jeg er bange for, at jeg bliver bortvist fra matriklen, hvis jeg gør forsøget.

Du vil sikkert også kunne lide