16

Beriths indiske Julemarked

Hvis sandheden nu skal frem, så var vi et par damer, som egentlig havde lagt planer for denne weekend, men jeg er nok nødt til at erkende, at alderen i kombination med mageligheden gjorde, at vi, i stedet for at fare af sted i retning af et udebys julemarked, snuppede en slappe-af-dag i vores respektive familier. Jeg klager ikke. Jeg synes det har været dejligt med en søndag, som har været tilstrækkelig langsom til, at min sjæl fint har kunnet følge med.

Det er nu ikke fordi, vi ikke har foretaget os noget… for jeg havde tilfældigt hørt en lille fugl synge om…

Nordkraft

Oline nægtede pure at tage andet tøj på end hendes yndlingspyjamas og den ville hun alligevel ikke vise sig ude i byen i, så hun blev hjemme, da Kenneth og jeg snuppede bilen og kørte nogle kilometer nordpå. Lige inden vi kørte i havnen, standsede vi og fandt en parkeringsplads akkurat dér hvor det ikke kunne blive tættere på, uden at det også var ulovligt.

Jeg ved ikke, om du ved det, men der er – hele december måned – julemarked inde i Kedelhallen. Jeg vidste det ikke, før jeg tilfældigt læste en miniaturenotits et obskurt og ikke indlysende reklamevenligt sted. Også søndag er der marked og hvad har vi, så der var ingen grund til ikke at komme af sted i en fart, da vi trængte til lidt underholdning og jeg allerede ønskede mig en visit for at tage dette her i øjesyn. To fluer med ét smæk så at sige.

Julemarked

Kedelhallen og i det hele taget Nordkraft er en fantastisk kulisse og jeg bliver helt glad, når jeg husker, at det rent faktisk er min by, som tilbyder dette her format.

Egentlig var der rigtigt meget at dele med dig efter besøget derinde, men om et øjeblik venter rygende varme æbleskiver inde i sofaen, så jeg vil nøjes med at fortælle dig om den Alladins Hule, jeg trådte direkte ind i og næsten ikke var til at rive fra igen.

Julemarked

Berith, som er en fantastisk kvinde med tusinde talenter og en frisk tilgang til livet, nøjes ikke med at sy kostumer til teatret og passe sin campingplads. Hun rejser også til Indien og køber vildt ind, for siden at åbne Lønstrup Camping i juleweekenderne for salg af farverig, fantastisk og festlig – sagde jeg forbandet billig – jul af helt usædvanlig beskaffenhed.

Julemarked

Berith var på kort weekend-visit inde i Kedelhallen på Nordkraft denne weekend og det var bare mit store held, for hold da op, som jeg fik købt mig fattig i alverdens fantastiske ting. Bånd i metervis, indiske julekugler, små, smukt forarbejdede notesbøger, hemmeligheder (julegaver), tørklæder og… og… og…

Julemarked

Berith havde også de smukkeste tunikaer til absolut favorable priser. Se bare den smukke kjortel ovenfor. Usædvanlig smukt forarbejdet med de fineste broderier og til den nette sum af 375 kroner. Jo, der var i sandhed gode muligheder for en god handel eller to hos hende.

Hun kan besøges den 12./13. december og den 19./20. december klokken 11-18 oppe på Lønstrup Camping, hvor hun efter sigende skulle have endnu flere fristelser, end dem jeg så… og det var ikke så få endda.

Du vil sikkert også kunne lide