5

Morgenlys

Morgenlys

Tidligt denne morgen, før urets visere havde ramt syv, steg jeg på bussen oppe på Gugvej. Turen ind til byen foregik i adstadigt tempo og med udsigt til regnvåde gader, mens jeg stille sad og nød, at der var både varmt og tørt indenfor. Jeg vidste, at der ventede en lille gåtur, inden jeg var helt fremme, så jeg krydsede fingre for opholdsvejr det sidste stykke og endnu en gang, var jeg heldig. Turen op ad Niels Ebbesens Gade foregik i noget, der med god vilje kunne kaldes tørvejr og oppe ved Frederikstorv stoppede jeg et øjeblik, for det var første gang, jeg havde lejlighed til at se på den nye facade.

Det er ikke grimt. Faktisk er det rigtigt pænt. Vi bor lige derovre på hjørnet til højre for lastbilen. Han er kun én ud af mange, som hver dag ugen ud langer varer til Netto lige dér på det travle hjørne. Oppe på første, lige over Smedekroen, sidder jeg – nu i et smukt, gråt og nymalet hus, som nu kun mangler en stak stearinlys, granguirlander og lysende stjerner i vinduerne for at være helt decemberperfekt. I morgen kan vi da starte med stearinlysene, tænker jeg…

Du vil sikkert også kunne lide