7

Bagud på julepoint

Julestemning

Måske jeg er kommet en anelse hovedkuls ind i december. I hvert fald kan jeg konstatere, at vi snart er halvvejs igennem og jeg ikke har foretaget mig det mindste i relation til julen ud over vores feberpyntning sidst i november. Der er ikke bagt, lavet konfekt eller på anden måde tænkt en hel tanke i forhold til alle de ting, jeg plejer at lave.

Faktisk kan jeg mærke, at jeg overhovedet ikke savner det og der er bare ikke overskud til det i år. Sådan er det. Jeg lever fint med, at der er mindre af alting, men jeg sniger mig til en lille, kort liste over must-haves denne jul. Der er bjerget af saltmandler og julekagen, som bare MÅ laves. Og måske de julede Biscotti med dejlig smag af kanel, men inden skal der vist disponeres med lidt tid til gaveindkøb i godt selskab, for vi er slet ikke i nærheden af at være startet.

Lyder jeg stresset? Det er jeg slet ikke. Julen kommer uanset og som med alt andet, ved vi heller ikke endnu, hvor mange vi bliver i juledagene. Vi véd bare, at de, som måske kommer, er mennesker, vi har lyst til at dele de dage med. Det er godt nok. Fryseren bugner, så der er ingen ko på den is. Ingen skal sulte og alle er velkomne.

Gad vide, om jeg går på ferie fra fredag, for det kunne da immervæk være praktisk og velkomment.

Du vil sikkert også kunne lide