21

Morgenmystik

Morgenen byder på mystik oppe omkring juletræet. En del af pynten ligger spredt på gulvet omkring juletræsfoden, men der er ingen skader på noget af det. Det ligger der bare i tilfældig og spredt orden og det er ikke pynten fra de nederste grene, men noget af det, som Oline havde placeret øverst på granen.

Der er ikke umiddelbart nogen forklaring, så jeg reetablerer bare, mens jeg overvejer, om der er mus indenfor, som har haft fest i nat. Måske er det sådan og så er det også i orden, så længe de holder sig fra resten måske er forklaringen en helt anden, men der er ingen at spørge.

Resten af huset sover nogle timer endnu. De er gode til at sove. Jeg er stadig i vane med at stå op, før verden egentlig er vågen. Måske når jeg lige at lave om på det, inden jeg igen skal på arbejde, men lige nu er der tidlige, stille morgener med varm kaffe og hyggelig morgenradio. Det passer mig rigtigt godt.

Når resten af huset står op, skal der handles. Inden snestormen rammer, tænker jeg, at det kunne være praktisk at blive færdig med at handle de sidste ting. I eftermiddag skulle sneen komme væltende og så vil jeg gerne være så færdig, at jeg i stedet kan gå ud i vejret og nyde, at der virkelig er sne denne jul. Skønt er det, men upraktisk, når jeg har familie, der skal komme fra Sjælland i løbet af de næste par dage, men jeg satser på deres ukuelige vilje og seje udholdenhed, for ellers har jeg alt for mange vanillekranse på lager. I stedet for at tvivle, vil jeg glæde mig helt vildt til de ankommer. Det bliver dejligt. Juledejligt!

Du vil sikkert også kunne lide