17

Opdateret

Vi er heldige i denne her ende af landet, synes jeg. Andre er måske ikke enige i den betragtning, men jeg elsker sne i moderate, men klædelige mængder og det er lige præcis, hvad vi har heroppe. Hvidt landskab.

Da det begyndte at antage en grå farve, kom der er et nyt, friskt lag og igen var alting hvidt, rent og smukt. Sådan er det også denne morgen, hvor jeg står op til det fineste, friske drys af sne. Nu er alt smukt igen…

Det er ikke fordi der er kommet enorme mængder. Bare tilstrækkeligt, så alting igen er friskt og rent.

Jeg snuppede gummistøvlerne og en varm sweater, inden jeg tog kameraet med udenfor. Det er sjældent, at der er lejlighed til snebilleder i Danmark, så det er med at udnytte muligheden. Jeg gik alene, for Oskar er slet ikke vågen endnu. Det er utroligt, som den hund kan hyggesove dagen væk, hvis han får lov. Han hygger sig med Oline og hendes tilsvarende søvnbehov og jeg lader dem.

Udenfor var der koldt. Frostklart og dejligt, friskt og ikke mindst hvidt. Måske kunne man kælke i dag, hvis man gad. Oline gider ikke. Det er alderen og den tid er forbi, hvor vi skulle trække bakke op og bakke ned.

Jeg husker stadig de sneklædte bakker, suset i maven og fornemmelsen af prikkende kinder og hænder, når man endelig kom indenfor efter en hel dag på kælkebakken. Der er gode kælkebakker i Aalborg. Byen ligger på syv høje, så det er kun manglende handlekraft, der forhindrer rigtigt gode ture på kælken. Mulighederne ligger lige for.

Der er planter på terrassen, som burde have været båret indendørs, men det blev aldrig. Enten overlever de, eller også gør de ikke. Jeg gider ikke ærgre mig. I stedet nyder jeg synet af dem nu, hvor de er det grønne indslag på en ellers snedækket terrasse.

Det samme gør sig gældende med havens møbler. Nogle sætter møblerne under tag. Vi gør ikke, for jeg holder faktisk meget af at snuppe en sweater og en kop kaffe og sætte mig derude også i sne eller regn. Vejret er til for at nydes, synes jeg.

Jo, vi er heldige heroppe nordpå. Alt er hvidt og friskt igen. Jeg synes det er smukt og meget stemningsfuldt med sne, så tyst som ingenting. Det må gerne blive en tid endnu for min skyld. I passende mængder altså ;-)

Du vil sikkert også kunne lide