15

I mørkningen

Mens lyset forsvinder med skrækindjagende hast udenfor, skynder jeg mig med de sidste ting, som kræver mere end den smule kunstigt lys, vi har til rådighed i mit hus. Vi er nemlig hulemennesker, som ikke duer til neonrør og dagslysefterligninger. Vi vil hellere famle os vej gennem tusmørke, end vi vil blændes, så der er begrænset tid at bruge af, når LYS er påkrævet.

Solen har ikke været fremme i dag, men krystallen, som hænger over billederne af mine elskede unger, har alligevel sendt sine flerfarvede fantasisværd ind på gulve og vægge. Det elsker jeg, at den gør. Den snurrer stille over varmen fra en lun radiator og når jeg tænder det stearinlys, som sender lystrejf ud i mørkningen, begynder den igen på sin kunst.

Andre steder i huset tager lygter over. Vi er ved den tid, hvor de skal tændes, så om lidt tager jeg en runde og sørger for, at der er hyggelys til resten af denne skønne onsdag med god tid, grin og en nyinstalleret iPod, som allerede lover mange sjove timer i selskab med ungdommens ørehængere. Jeg er helt klar.

Du vil sikkert også kunne lide