10

Isvinterkoldt

Minus tolv grader. Så koldt er det udenfor mit vindue lige nu. Det er da en Moskvavinter, siger jeg så lige, fordi jeg har været i nærkontakt og for øvrigt har det med at overdrive…

Sneen knækker under støvlernes tyngde og efterlader knuste krystaller. Mine ører har ikke godt af at opholde sig derude i alt for lang tid uden fornuftig beskyttelse. Oskar er faktisk slet ikke vild med det. Selv for ham, er det mere koldt end rart. Han mangler vinterpelsen. Den har han smidt inde i min sofa, men så kan han lære det.

Vi er inde igen. Varm kaffe ledsager min vækning af herren i huset. Han sover ualmindelig længe, men denne dag får han vækning i tilgift, for forude venter lidt indkøb, inden vi for alvor er klar til at gå det nye år i møde. Gad vide om bilen vil starte i sådan et vejr. Om en times tid ved jeg det, men inden er vi vist ved at være der, hvor jeg skal bryne, for at få en vis herre purret. Jeg kan godt bryne. Okkedog.

Du vil sikkert også kunne lide