13

Flødeskumsstrik

De sidste mange dage er forsvundet mellem fingrene på mig, så det er ikke strikketøjet, der er blevet motioneret. Det kunne ellers trænge, men kommer tid, kommer råd.

Jeg er i gang med den Irlandsgrønne Cascade, som langsomt og sikkert forvandles til Garter Yoke Cardigan. Følelsen af garn, der glider let og ubesværet hen langs og af glatte stålpinde er en fornøjelse. Gode redskaber er alfa og omega for mig. Måske er det min fars fortjeneste, at jeg har det sådan. I hvert fald ligner jeg ham på det punkt. Redskaberne skal være i orden og jeg deler dem ikke med nogen. De er mine. Jeg perfektionerer dem. Slider dem til, lader dem finde vej ind til de steder, som er følsomme og dermed i stand til – med minimal indsats – at regulere, så jeg arbejder stabilt og med godt resultat.

Sådan var det med mine tusser, blyanter og skalpeller på tegnestuen. Der var dødstraf for at låne i Liselottes skuffe og gjorde man det, nægtede man helt sikkert til sin dødsdag, for jeg blev helt trekvart og ulykkelig. Det samme gør sig gældende for strikkeredskaberne. De er mine, de er slidt til perfektion og jeg er så kendt med dem, at jeg kan regulere strikkefastheden alene med et minimalt vrid i håndled.

Jeg strikker på og med alt muligt, men mine KnitPicks er og bliver favoritterne, som kan bruges til det hele. Den bløde wire er en fornøjelse og stålet er glat og lader garnet glide let og hurtigt, som jeg kan lide det. Jeg har også Addi, ædeltræ og alt derimellem, men et par almindelige strikkepinde har jeg ikke rørt de sidste mange år. Det er altid rundpindene, der motioneres, for de lader strikketøjet hvile i skødet, når jeg strikker. Det giver mindre belastning på skuldre og arme. Det kan jeg godt bruge.

KnitPicks i stål og Cascade i en smuk farve, dét er flødeskumsstrik. Det er ren nydelse.

Den grønne cardigan bliver rigtig dejlig. Mon ikke jeg skulle…

Du vil sikkert også kunne lide