32

Et studie i blåt

Da jeg endelig var kommet indenbords i den lille traktor, vi kører i, satte vi kursen mod Aalborg Øst, for der var en bagsædepassager, som frygteligt gerne ville køres hjem.

Sådan blev det. Siden drejede vi indenom den føtex, som ligger ude i den ende af byen og fik handlet og gjort ved. I forlængelse af bogudsalget, endte Anne B. Ragdes trilogi Berlinerpoplerne, Eremitkrebsene og Ligge i grønne enge i min indkøbskurv. Tre gange halvtreds kroner og jeg er underholdt i et stykke tid. Jeg var glad, da vi forlod butikken. I posen var også lidt af det gode brød og indkøb til en portion af Olines yndlinge; frikadellerne og så skulle vi egentlig hjem, men…

Kenneth er lige så vild med at køre i sne, som jeg er. Det er så svært ikke at lade sig friste til en lille omvej, så den tog vi. Ud gennem både Gistrup og Nøvling, for  at ende ude hvor kragerne har madpakker med. Derude ligger et lille, næsten hemmeligt sted med masser af tønder land og potentiale til omtrent hvad som helst. Nogen gange skal vi se den slags. Bare holde stille i grøftekanten og drømme, bygge luftkasteller og forestille os et liv, som er endnu simplere, end det vi lever nu. Drømme skal vi.

Det blev et studie i blåt derude. Der var så utroligt smukt, for der er hvidt omtrent så langt, som øjet rækker. Ind imellem tager øjet ophold ved en hegnspæl eller et læhegn, men ellers fortsætter det næsten uendeligt.

Bilen havde det lige så sjovt, som os. Vi er imponerede over sådan en lille italiener, som aldrig har været tænkt til vintervejr, bare tygger sig gennem blød, tung og tæt sne. Det virker, som den slet ikke anser sådan en smule for noget problem.

Ind imellem kom vi til horisonter, som næsten ikke levnede mulighed for at lokalisere op eller ned. Der var bare blåt forude. Og måske en dal på den anden side af bakketoppen. Fantastisk smukke landskaber kørte vi gennem.

Vi nåede vidt omkring. Også længere, end vi havde tænkt. Det gjorde ingenting. Oline drak varm kakao og spiste chokolademadder, så hun savnede os ikke og vi fik et velkomment frikvarter med indlagt sjov i sneen.

Drømmen om et lille sted langt udenfor alfarvej lever stædigt videre. Vi er tossede.

Du vil sikkert også kunne lide