22

Fredagsfløde

Det er fredag og skulle man blive i tvivl, kan man bare tage et kig ind af bagerens vindue. Flødekagerne står i kø i snorlige og sirlige rækker. Det gjorde de i hvert fald, mens jeg stod udenfor på hjørnet, mens jeg fortvivlet slog kuskeslag i kulden, fordi Kenneth og Oline var langsomme. Jeg ventede nemlig på at mødes med dem. En lille, kort bytur skulle være weekendåbneren.

Jeg er ikke den store kagespiser og bagerbrød frister mig sjældent. Når jeg ser en brunsviger med flødeskum, mindes jeg en børnefødselsdag for længe siden. Venindens far var bager, så der var kagekoner i hobetal og de var dekoreret med de fineste flødeskumsguirlander, fin rød gelé og masser af slik.

Jeg tog godt fra. Jeg kunne ikke tåle slik og chokolade i særdeleshed var slemt, så sikke syg jeg var den nat, men jeg vidste det og syntes dengang, at de gode stykker brunsviger var prisen værd.

Det ville de ikke være i dag – til gengæld er jeg bange for, at jeg tåler både kage, flødeskum, slik og chokolade ganske udmærket ;-)

Jo, vi er tossede heroppe. Ja, vi putter gerne flødeskum og gelé på vores brunsviger og det er os, de kalder beskedne…

Du vil sikkert også kunne lide