58

Voksent Grantræ

Marianne Isager havde begået en genistreg, da hun designede Grantræet. Den yndigste poncho, som jeg straks forelskede mig i, men den er altså ikke bestemt for voksne kvinder på 46 år, men små, lækre piger med trang til at pynte sig…

Billedet er lånt fra Isager.

Jow, men jeg MÅTTE eje et Grantræ, så der var kun én ting at gøre. Jeg måtte improvisere. Det plejer at gå ganske fornuftigt, så jeg købte ind til Grantræ i én tråd Supersoft fra Knoll og én tråd af Isagers Alpaca 1. Da jeg havde gjort det, tog jeg lige en dyb indånding og overvejede, hvad det var, jeg gerne ville genbruge fra Iagers idé om en poncho.

Selvfølgelig skulle grantræerne med. Det kunne slet ikke diskuteres, for de er jo omtrent hele ponchoen. Jeg ville også gerne, at det blev en poncho, som kunne bruges indenfor og som sådan et stykke strik, der kan strækkes og bruges hele året rundt. Kort skulle den være. Ikke længere, end jeg ikke skulle irriteres over den, når jeg brugte den indenfor, som en ekstra skuldervarme, men alligevel tilstrækkelig lang til, at den faktisk ER varm og så skulle den IKKE have rullekrave, men en rund hals, som ikke sad alt for tæt. For varme kan ponchoen suppleres med et tørklæde i halsen og uden rullekraven bliver den hundrede gange mere anvendelig, synes jeg.

Resultatet er vidunderligt. Intet mindre!

Jeg er vild med den korte, lune poncho, som varmer lige akkurat dér, hvor der er brug for det. Jeg elsker den multifarvede række af festlige grantræer og farvede felter til at bryde. Grantræerne er ikke, som Marianne Isagers er. De er mine og hjemmeimproviserede, men jeg er rigtigt godt tilfreds med denne udgave af dem.

Ponchoen lyser op på en gråvejrsdag og den ser hamrende godt ud til jeans og en ensfarvet tunika, så jeg kommer til at slide den op, er jeg sikker på.

Hold da op, hvor er jeg glad for resultatet og nej, der er ingen opskrift. Overhovedet. Men en idé, du kan hugge. Vær så god :-)

PS – Ponchoen vejer 214 gram og jeg har brugt noget, der ligner halvdelen af nummer to nøgle af Isagers Alpaca. Supersoften har jeg stående på coner og vejer aldrig, så ingen anelse på den front, men det kan altså ikke være mange gram.