16

Køer er dem, der står på marken

Kenneth havde et par ærinder ude i City Syd. Jeg tog med. Selskabet er altid godt og jeg skulle lige have styr på det påskeæg Oline aldrig nogensinde bliver for stor til at få. Hvem bliver for øvrigt for stor til den slags?

Jeg havde et par idéer og faktisk gik det strygende med at finde det, jeg gerne ville give hende. Snart var poserne fyldte og vi nåede endda indenom den gode grønt- og frugthandler derude. Han er altid leveringsdygtig i krydderier, som ellers kan være lidt besværlige at finde og så er hans udvalg af både friskt og tørret frugt, nødder, grønt og krydderurter bredt og righoldigt. Jeg fristes altid til noget, jeg slet ikke vidste, at jeg skulle have. I dag blev det en pose lakridspulver. Idéerne står allerede i kø og der snakkes en del om hjemmelavet lakridsis. Jeg synes ikke, at det lyder tosset.

Bagefter kom idéen om friske blæksprutter. Kenneth er helt fortrolig med at rense og tilberede den slags og jeg kan love jer, at det er en ualmindelig velsmagende mundfuld, sådan én blæksprutte a la Weller. I Metro har de ofte friske sprutter, så afsted gik det…

Vi havde ikke heldet med os i dag. Ingen friske blæksprutter havde de, men der var andre gode sager, som måtte med hjem og således forlod vi ikke Metro tomhændet. For eksempel bar jeg jo på en sensation!

Jeg tror, at chokoladen skal nydes til X-faktor i aften. Oline har tvangsindlagt os til familiehygge omkring tv’et i anledning af en flok danskere, der får chancen for at optræde på nationalt tv. Det borger ikke nødvendigvis for kvaliteten, men vi har nu alligevel været udmærket underholdt de sidste mange fredage. Det er vel i grunden endt med, at vi synes, at det er hyggeligt, når hun kalder tværs gennem huset når tiden nærmer sig.

I aften har vi inviteret mormor herned for at se det sammen med os. Det er jo F I N A L E N og der skal vel nogle væddemål i omløb, tænker jeg. Jeg er klar.

For øvrigt var jeg heldig. Synes jeg. Suzanne Brøggers SØLVE var på tilbud til en halvtredser. Det er lige sådan en påskeferiehyggeting, som jeg kunne bruge, så jeg var ikke sen til at slå til. Nogle hader hende. Jeg synes, at hun er en formidabel historiefortæller. Næsten som Karen Blixen. Undskyld altså, hvis jeg fornærmer parnasset, men sådan er det i min verden og jeg glæder mig til at sluge ordene.

Oline? Hun opdagede påskeægget og kunne ikke vente. Hun ligner sin mor i den retning. Hun blev meget glad for gaverne, så helt dumme er vi alligevel ikke til det der med gaver. Åbenbart. Og heldige tillige med, for vi havnede ikke i én eneste kø hverken ud eller hjem og det på trods af skat har udbetalt runde millioner her op til weekenden og IKEA har slået dørene op for hele Nordjylland. Jeg er tilfreds.

Du vil sikkert også kunne lide