10

Bedstefar på visit

Kender du kagen Bedstefars Skæg? Den med marengs på toppen? Uhm, den kan vi lide herhjemme, men vi er ikke vilde med syltetøjet, så det springer vi over. Vi laver bare den gode dej og et tykt, sprødt marengslåg.

Oline er kommet op og deltager i livet nu. Dog kun på ferieblus, hvilket indebærer pyjamas og langsomme svar ligesom hurtig fysisk aktivitet ikke er noget, hun dyrker lige nu. Jeg opgav at få hende til at piske, for langsommelighed er jeg overfølsom overfor og pokker skulle stå i at skælde ud på hende, fordi jeg selv er en utålmodig sjæl. På med piskeriset, Liselotte!

Marengsmasse endte det med, men for pokker, hvor jeg piskede længe. I dag var det en sejtrækker, men til gengæld blev massen også sej og så er der jo ikke et øje tørt på marengsbagefronten.

Skulle man lige have forberedt nogle chokolademarengs også?

Det kan jo nåes endnu, for der er timer inden jeg skal starte kartoffelcurryen, pigerne har bestilt til aftensmaden. Vi er vegetarer i aften. Det er vi i varierende grad jævnligt og ikke fordi det er en overbevisning, men mest fordi vi kan lide de retter, der foranlediger den betegnelse. I aften har vi dog visit af en overbevist ikke-kødspiser, så det var en fin anledning til at pudse de kødløse opskrifter af. Oline endte selvfølgelig med at vælge curryen. Man er vel inder i hjertet eller noget… og brunøjet, smuk og  lidt gylden er hun i hvert fald.

Du vil sikkert også kunne lide