11

Lønstrup tur/retur

Vi kørte nordpå i går. Vi har venner, som altid holder påske i Lønstrup og det kommer os til gode. Denne påske var ingen undtagelse.

Eftermiddagen igennem blev der slappet af, hygget igennem og samlet kræfter og appetit, inden aftenens kulinariske oplevelse. Vi skulle ikke langt, for at hente den. En rask spadseretur gennem byen i retning af vandet. På kanten af Vesterhavet ligger Villa Vest, som var aftenens destination.

I går var den første aften i nye omgivelser for Miv & Møller eller Michael Pedersen og Kim Møller-Kjær, som er gudsbenådede, nordjyske madkunstnere med talent for sanseoplevelser.

Tidligere har de drevet Glashuset i Lønstrup. I går åbnede de dørene for Villa Vest efter en gennemgribende renovering af det gamle spisested, dér på kanten af havet. Smukt, smukt og helt igennem smukt.

Beliggenheden er der absolut intet i vejen med og i går var i sandhed en festaften, så der var en modtagelse en diva værdig, da vi endte midt i snurrende kamera og premierenerver, men der er styr på tingene og så meget erfaring, at der aldrig nogensinde var slinger i valsen, men kun omsorg og interesse for vores velbefindende gennem hele aftenen.

Menukortet er kort og præcist. Det kan jeg lide. Nogen vil mene, at der skal være mange og forskelligartede retter at vælge mellem. Jeg føler, at der i dén grad er taget hånd om mig, når kokken allerede har taget beslutningen om, hvad han gerne vil lade mig smage. Jeg oplever, at han har styr på tingene og er helt på forkant med, hvilke sanseoplevelser, han vil præsentere mig for og jeg har en tyrkertro på, at et kort menukort er et gennemarbejdet menukort. Det sender signal til mig om, at her skal jeg bare læne mig tilbage og lade mig forkæle.

I går bød på to menuer. Man måtte gerne krydse, men igen tror jeg på, at menuen er gennemarbejdet og derfor sammensat med hjertet, så jeg valgte at lade påskemenuen være aftenens oplevelse. Det fortrød jeg bestemt ikke…

Jomfruhummer – Tatar – Bækforel – Jordskok – Æble – Estragon – Dild

Fjordlam fra Nørlev – Selleri – Tranebær – Blåbær – Persille – Brunet smør

Chokolade – Citron – Æble – Mynte – Peber – Muskat

Det hele var en total overbevisende opvisning i talent for og kærlighed til alt det, som i dén grad er med til at gøre livet sødt; smagssansen.

Der herskede en ualmindelig dejlig stemning på restauranten, som ikke er større, end man aldrig nogensinde føler sig overladt til sig selv og skulle man et øjeblik have tid til overs, er det bare at kaste et blik ud af vinduerne og lade Vesterhavet underholde. Smukke omgivelser, kulinariske oplevelser, som er helt i top og et charmerende personale, som virkelig forstår at hygge om gæsterne og være opmærksom på en ikke-påtrængende måde sammen med er par veloplagte ejere gjorde gårsdagens madoplevelse til én af dem, jeg vil huske og gerne gentager ved lejlighed.

Til sidst var der ingen vej udenom. Efter god mad, dejlige vine og en kop af den gode kaffe, var det tid til at vende tilbage til bilen og køre i retning af Aalborg.

Vi havde haft en skøn dag i gode venners dejlige selskab og en aften fuld af fantastiske kulinariske oplevelser, så skidt med at regnen stod ned i stænger og farten var et sted mellem væmmelse og ubehag, da vi stred os gennem den dyne, der havde gjort stop over Nordjylland i nat. I dag skinner solen. Selvfølgelig. Lidt altså.

Du vil sikkert også kunne lide