12

Vægelsindet

Søndag er vasketøj, snurrende og bagefter på snor udenfor, hvor solen er fremme og prøver at formilde de kolde vinde, som stryger om hjørner og gør det mindre attraktivt at tilbringe formiddagen i vejret. Når solen får magt, bliver der dejligt, er jeg sikker på, men indtil det sker, er jeg at finde ved spisebordet, hvor jeg har fordybet mig i boblerne.

Det trækker sammen. Den lille, korte sømand er snart klar til flere beslutninger. Der skal tages en beslutning om halskant. Har jeg tænkt tanker, får de alligevel ikke magt, for det er vigtigt at overveje, hvor, hvornår og hvordan sømanden skal bruges. Halsen skal passe. Jeg er til åbne halsudskæringer, men det passer bare ikke rigtigt til denne her lille vams, så jeg kapitulerer.

Jeg finder endnu en wire frem, skifter den og kan se, at det er NU, jeg skal begynde på den rib, som skal afslutte halsen. Så langt, så godt, men jeg har ingen anelse om, hvordan det her slutter. Skal ribben være kort? Skal den være bred? Skal den være enkelt eller skal den være dobbelt?

Der er kun én ting at gøre og det er at fortsætte og finde på efterhånden, som jeg når frem. En overordnet idé kombineret med plads til improvisation, sådan arbejder jeg bedst. Jeg er nået et stykke på ribben. Jeg har endnu ikke bestemt mig for noget som helst.

Søndagen er lang…

Du vil sikkert også kunne lide